Skip to Content Skip to Index Page
Galerie Pictura, een kwart eeuw spraakmakend.

Galerie Pictura, een kwart eeuw spraakmakend.

Op zondag 14 november 15.00 uur is het Sef Derkx, oud-stafmedewerker van het Limburgs Museum, die de jubileum expositie opent. Deelnemende kunstenaars zijn Hermien Buytendijk, Janneke Bruines, Liseth Visser, Mark van Crombrugge, Paul Wieggers en Romee Kanis, Gerard Huysman en Brita Seifert.

Ook in kleine perken bloeien de mooiste planten. Het Noord-Limburgse Aijen is een klein bemeten oord, met onverwachte pareltjes. Galerie Pictura is er een van. In het Aijense kunsthuis met landelijke allure staan eigenaar Roel van der Veen en echtgenote Brita Seifert stil bij het 25-jarig bestaan van Galerie Pictura. De vlag gaat dan vanaf 14 november ook uit bij het sfeerrijk en smaakvol ingerichte kunsthuis van de Haagse Aijenaar. Een dag later is het namelijk exact een kwart eeuw geleden dat wijlen burgemeester Dick Klaverdijk de galerie opende.

In Aijen en ver daarbuiten staat Roel van der Veen te boek als kunstliefhebber in hart en nieren. Zijn echtgenote Brita Seifert gaat een stapje verder. “Roel is een levenskunstenaar.” Dat ondernemingsgeest en kunst uitstekend matchen laat Van der Veen al jaren zien. Was in de eerste tien jaren vanaf de opening de blik gericht op moderne kunst, sinds 2006 voert het hyperrealisme de boventoon in Galerie Pictura.
De reeks van exposities en de uitstraling bezorgden Galerie Pictura in 2017 een plaats in de top tien van Nederlandse galerieën, gekozen uit 1100 galeries.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...