Skip to Content Skip to Index Page
Gestolde aardolie expositie van Robert Roelink bij No Art Fashion Roggel

Gestolde aardolie expositie van Robert Roelink bij No Art Fashion Roggel

GESTOLDE AARDOLIE
Roelink's werken bestaan uit schilderijen, performances, collages, beelden en installaties op locatie. Hedendaagse materialen als huishoud plastic, afval plastic, acryl en tape gebruikt hij om zijn werken te maken. Thema’s als het milieu probleem door de menselijke invloeden, de polarisatie van de democratie, de hang naar het verheerlijken van economische waarden en de nieuwe verschillende revoluties, worden binnen zijn werken belicht.

Roelink: "Als kunstenaar probeer ik het plastic tijdperk vast te leggen. Ik ben opzoek naar verschillende beelden die te maken hebben met een nieuwe verlichting van onze totaal mens-zijn. Ik probeer kunst te maken die de hedendaagse cultuur bloot legt. Deze thema’s zet ik tegenover de kracht van de natuur, die ons altijd zal overleven, opzoek naar nieuwe hoop. De nieuwe toekomst. Mijn kunstenaarschap is breed te omschrijven als een onderzoek/reflectie van de cultuur waarbinnen ik leef."

Roelink werkt toe naar het moment dat hij niet meer de plastic materialen mag/kan gebruiken als hedendaags materiaal om kunst te maken. De acties met de titel; JUST STOP OIL, steunt hij dan ook, omdat deze onze huidige plastic cultuur van olie gebruik een spiegel voorhoud.
Roelink:"Waar kunstmusea bang zijn voor klimaatactivisten nodig ikjuist klimaatactivisten en sympathisanten uit om zichzelf aan mijn kunst te plakken met hun handen of hoofd. Echt op het werk en niet op de lijst of glas. Echt op het gestolde aardolie.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...