Skip to Content Skip to Index Page
Gimme Shelter

Gimme Shelter

Judith Krebbekx ‘Gimme Shelter’
Museum Valkenburg presenteert vanaf 7 februari 2021 een overzicht van het intrigerende werk van de hedendaagse kunstenaar Judith Krebbekx (Roosendaal, 1967). ‘Gimme Shelter’ verwijst naar het psychedelische nummer van de Rolling Stones en het is de titel van een drieluik. De benaming drukt het verlangen naar spiritualiteit uit. Een dertigtal - veelal recente - schilderijen en aquarellen worden getoond. Judith Krebbekx is opgeleid in Amsterdam aan de Rietveldacademie (fotografie en schilderen) en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. Ze woont in Meerssen en exposeert in binnen- en buitenland. Haar werk maakt deel uit van diverse collecties van particulieren, musea en bedrijven zoals de Zuyderland Kunstcollectie, Bonnefantencollectie, collectie De Domijnen, kunstcollectie van ABN-AMRO, Sanquin en de Provincie Limburg.Mythologie

Judith Krebbekx, dochter van een kunstenaar, haalt inspiratie uit oeroude volksverhalen, de klassieke mythologie, heiligenlegendes en religie. Aan deze vertellingen koppelt Krebbekx haar eigen visie op de hedendaagse samenleving. Verhalen zijn voor haar een manier om grip te krijgen op het leven.
Zelf zegt ze hierover: “Als je die verhalen analyseert gaan ze over een paar dingen. Onze onbewuste drijfveren, onze grootste angsten, onze heimelijkste verlangens en dat zijn menselijke motivaties.” Deze thema’s komen in haar werk sterk tot uiting in een unieke hedendaagse beeldtaal met afwijkende composities.


Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...