Skip to Content Skip to Index Page
Henk Hover deelt WOII herinneringen in MvdV mini-docu

Henk Hover deelt WOII herinneringen in MvdV mini-docu

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Stille Kracht heeft het Museum van de Vrouw in samenwerking met Henk Hover een mini-docu ontwikkeld. In deze bijzondere film deelt Henk herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.

Hij vertelt - in het Limburgs dialect - verhalen, die hij heeft meegekregen van zijn ouders en grootouders. De verhalen spelen zich af in het Hingen en ze worden in de film afgewisseld met beelden uit de tentoonstelling. De documentaire is gemaakt door Hugo van Ool.

Henk Hover werkt sinds 1998 als programmamaker bij L1 radio en TV. Hij is dagelijks te horen als presentator van het programma Plat-eweg op L1 radio. Hij is verder ook de vaste presentator van alle LVK-programma’s op L1 TV. Rode draad in zijn werk bij L1 vormt de (dialect-)muziek.

De mini-documentaire zou eigenlijk in oktober een feestelijke ‘première’ krijgen maar die is in verband met de coronamaatregelen afgelast. De tentoonstelling Stille Kracht, die vertelt over het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog, is al bijna het hele jaar niet open voor het publiek om dezelfde reden. Spijtig, zeker omdat 2020 geheel in het teken staat van ’75 jaar bevrijding’.

Er is echter ook goed nieuws. De mini-docu is vanaf 18 november online te bekijken via de website van het museum. Zo kan iedereen alsnog veilig vanuit huis genieten van de verhalen van Henk en een indruk opdoen van de tentoonstelling.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...