Skip to Content Skip to Index Page
content page title

#KUMULUSNACHTWACHTCHALLENGE

Kunst, Cultuur & Educatief

Challenge: wij dagen jou uit - 13 september t/m 13 oktober - jouw versie van de Nachtwacht te vereeuwigen. Plaats jullie foto op Facebook of Instagram en gebruik de tag @Kumulus en #KumulusNachtwachtChallenge.

Misschien schuilt er in jou een echte Frans Banninck Cocq, de kapitein van de wereldberoemde Nachtwacht! Met een rode sjaal, een stok en het linker- nee, rechterbeen naar voren - hand uitsteken - begin je er al aardig op te lijken. En wie voelt zich geroepen voor de rol van het kleine meisje met de haan of de vaandeldrager? Lukt het jou om samen met je vrienden, collega’s, klasgenoten, toevallige passanten of misschien wel de hele schutterij de Nachtwacht na te bootsen? We laten je niet helemaal aan je lot over. In de tuin van Kumulus vind je allerlei attributen en inspiratie.

Waar: Tuin, Kumulus West, Herbenusstraat 89.
Prijs! De winnaar ontvangt een voucher voor een workshop naar keuze bij Kumulus voor alle groepsleden van de nieuwe Nachtwacht.

REMBRANDT SCHOLIEREN WEDSTRIJD
Scholieren uit heel Nederland hebben tijdens het Rembrandtjaar de kans gekregen om hun eigen versie van de Nachtwacht te maken. Op 12 september komt een selectie van de beste werken naar Maastricht. In navolging van de echte Nachtwacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog bewaard werd in de kluis van de Sint Pietersberg (waardoor het kunstwerk nu nog te bewonderen is), worden deze kunstwerken van de leerlingen ook hier opgeborgen. Daarna zijn de werken een maand lang bij Kumulus West te bewonderen. De #KumulusNachtwachtChallenge wordt afgesloten met de
SCHATTENSPECIAL
‘Schattenspecial’ op zondag 13 oktober: een dag vol workshops rondom de reis van de Nachtwacht, inclusief een spannende rondleiding door de kazematten.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...