Skip to Content Skip to Index Page
Kunst in de Bieb: Expositie van FEKE in Maasbree

Kunst in de Bieb: Expositie van FEKE in Maasbree

FEKE is FEKE vanwege zijn kenmerkende explosie aan kleuren, fascinatie voor verschillende materialen, oog voor detail en tot de verbeelding sprekende afbeeldingen.
Felix concentreert zich voornamelijk op schilderkunst en Anneke werkt meestal met zachtere materialen als textiel en klei. Maar het duo experimenteert ook met andere creatieve disciplines als tekenen, fotografie en schrijven.

Tijdens een zonnige winter op het zuidelijk halfrond, in juni 2015, bedachten de kunstenaars Felix en Anneke Nene een creatieve samenwerking, genaamd FEKE. Felix was een naam makende kunstschilder in Zimbabwe, Anneke studeerde aan de kunstacademie in Maastricht. Door hun gezamenlijke liefde voor kleuren, culturele aspecten, patronen en details sloot hun creativiteit naadloos op elkaar aan.
Na die zonnige winter leefde en werkte FEKE verdeeld over twee continenten. Sinds 2019 wonen ze in Nederland, maar Zimbabwe en z’n kleurenrijkdom zijn dagelijks aanwezig in alles.
Op vrijdagavond 27 januari van 19.00 tot 20.30 uur vindt de opening van de expositie plaats in de Bibliotheek in Maasbree, maar vanaf 16 januari is de verscheidenheid van FEKE’s werk al te bezichtigen. Loop eens binnen en laat je verwonderen door alles wat er te zien is, of ga op onderzoek naar de verschillende afbeeldingen die met name in Felix’ schilderijen verborgen zitten.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...