Skip to Content Skip to Index Page
KwANT, jonge ontwerpers en de eigen collectie

KwANT, jonge ontwerpers en de eigen collectie

Draag je wel eens kant? Misschien denk je bij kant aan prachtige trouwjurken met lange sleep of een piepkleine string met bloemetjes. Kant is chic en sensueel. Maar kant is ook nuttig en een stuk zelfstandigheid. Er zijn vele verschillende manieren waarop je naar kant kunt kijken. In dit overzicht van naaldkant en kloskant uit eigen collectie ontdek je de geschiedenis van dit luxe weefsel.

Van delicate kraagjes en snoezige babymutsjes tot rijke trouwjurken en omslagdoeken. Laat je betoveren door de pracht van de patronen en de ambacht van het kant.

Vijf (jonge) ontwerpers van het Maastricht Intitute of Arts hebben zich laten inspireren door de collectie. Door te kijken naar de vorm, schoonheid of techniek van de stukken hebben zij nieuw werk gemaakt. Zo blazen zij het oude kant weer nieuw leven in.

Met dank aan de studenten Aniek Jeuken, Claire Sillekens, Duo Wonder (docent Sofie Hermans en Katja Noelmans), Irana Jennifer Pachová, Lynn Biesmans, Thom van Schaik en oud-conservator Kitty Jansen-Rompen.

De expositie is een samenwerking met Museum De Kantfabriek zal daarna doorreizen naar Horst.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...