Skip to Content Skip to Index Page
NKBV Regio Limburg Lezing

NKBV Regio Limburg Lezing

Kunst, Cultuur & Educatief
Lezing door Jolanda van Kesteren.
Grenzen verleggen tot ruim 8000m
Nooit had ik verwacht ooit op een top te staan van meer dan 8000m. Toch bereikte ik op 25 september de top van Cho Oyu, de 6 na hoogste berg van deze planeet met een hoogte van 8201m. Stap voor stap heb ik de afgelopen jaren mijn grenzen opgerekt. Dan weer hoger, dan weer technischer, maar altijd op zoek naar die magische grens. Vanuit de Alpen en Schotse hooglanden via het Atlas gebergte, de Andes, Kaukasus, Altai, en Pamir uiteindelijk naar de Himalaya.
Nadat ik het besluit had genomen een 8000-er te beklimmen volgde een lange periode van voorbereiding. De keuze van de berg en organisatie, de training en de uitdaging om gezond te blijven. Door wijziging van de permit eisen wordt de geplande expeditie in het voorjaar van 2019 anderhalve maand voor vertrek geannuleerd. Herpakken en doorgaan. Twee weken voor vertrek (in het najaar) dreigt het bijna weer mis te gaan. Uiteindelijk wordt er een beperkte permit afgegeven. De nieuwe uitdaging: Hoe beklim je een berg in het streng gereguleerde Tibet en onder tijdsdruk?
Tijdens deze lezing neem ik u mee om hoog. In het eerste deel van de presentatie laat ik u zien hoe ik door gegroeid ben van dag-wandelaar in de alpen tot expeditie klimmer. In het tweede deel van de presentatie ga ik in op mijn reis naar Tibet de uiteindelijke beklimming van Cho Oyu.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...