Skip to Content Skip to Index Page
Opening tentoonstelling DNA: Marc Prat & Rosa Codina-Esteve

Opening tentoonstelling DNA: Marc Prat & Rosa Codina-Esteve

DNA is de titel van de duo tentoonstelling van Rosa CODINA-ESTEVE en Marc PRAT, moeder en zoon. We zijn zeer blij dat we na een lange samenwerking met Marc Prat we nu de mogelijkheid hebben het werk van zijn moeder, Rosa Codina Esteve te mogen tentoonstellen samen met dat van Marc.

Rosa Codina Esteve is een internationaal bekende kunstenaar die een lange carrière heeft als docent en beeldend kunstenaar en die haar zoon, een ‘autodidact’ het schilderen geleerd heeft.

DNA: PRAT CODINA-ESTEVE is een tentoonstelling waarbij moeder en zoon uit elkaars werk geselecteerd hebben om dit samen tentoon te stellen. Uit deze selectie is gelijk te zien waar de basis van het werk van Marc vandaan komt. De grote twee en drieluiken, het werken in series en het kleurgebruik van Rosa zien we duidelijk terug in het werk van Marc. Maar waar de één heel gecontroleerd werkt, is de ander expressief. Waar de één een bijna abstracte weergave heeft van objecten is in het werk van de ander duidelijk figuratief. Toch is de dieptewerking van beiden indrukwekkend evenals de afwezigheid of het zeer summier gebruik van kleur.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...