Skip to Content Skip to Index Page
Pandemic Spring | Alke Schmidt

Pandemic Spring | Alke Schmidt

Pandemic Spring (https://www.alkeschmidt.com/pandemic-spring) is een werk dat ontstaan is tijdens de 1e corona golf. (vanaf april 2020 tot 21 juni 2020).
Alke Schmidt heeft een visueel dagboek van de Coronavirus pandemie gemaakt, geïnspireerd door het contrast tussen de grimmige weergave van coronavirus grafieken van sterfgevallen en de prachtige, levensbevestigende tekenen van de lente die overal in de natuur verschijnen in deze periode.
Elk werk bestaat uit een aquarel en potlood tekening (en een paar collages) gemaakt op een A4 afdruk van grafieken met het totaal aantal bevestigde coronavirus gevallen en sterfgevallen in 8 landen op de dag van de tekening.
De bron van de grafieken is coronavirusgraphs.com (inmiddels offline), die gegevens van John Hopkins CSSE gebruikt.
In april heeft Alke dagelijks een tekening gemaakt, als onderdeel van 12o Collective's 30Works30Days challenge, daarna zette ze het dagboek wekelijks voort tot 21 juni, de eerste dag van de zomer. 

Naast deze hele actuele serie tonen we nog een andere serie van Alke Schmidt. Birds of America. https://www.alkeschmidt.com/birds-of-america
Het 'Birds of America'-project is geïnspireerd door de enorme olieramp van de BP Deepwater Horizon-rig in 2010 met zijn desastreuze effect op de soorten dieren die in het moerasland van de Golf van Mexico – leven.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...