Skip to Content Skip to Index Page
Tentoonstelling 200 jaar Carol Houben (Pater Karel)

Tentoonstelling 200 jaar Carol Houben (Pater Karel)

Thema-expositie over Pater Carolus Houben t.

In een vakwerkhoeve aan de rand van Munstergeleen ligt de geboortekamer en de Kapel van Pater Karel (1821 – 1893). De heilig verklaarde Pater Karel, die eigenlijk Johannes Andreas Houben heette, groeide op in dit dorp, maar bracht een groot deel van zijn leven door in de kloosterkerk Mount Argus in Dublin – Ierland.
Mensen worden geraakt door de rustige plek aan de Geleenbeek en door de persoon van Pater Karel. De man die halverwege de 19e eeuw bekend stond als ‘de mens met de helende handen’ vormt voor dorpelingen en pelgrims nog steeds een steun en toeverlaat. Jaarlijks trekken vele bezoekers naar de Pater Karel Kapel om er even stil te worden of een kaarsje op te steken.

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Pater Karel geboren werd.
De museum-commissie van de kapel wil deze bijzondere gebeurtenis aandacht verlenen door een expositie te organiseren met werk van professionele kunstenaars geïnspireerd op het leven van Pater Carolus Houben.
Negen leden van de Limburgse Kunstkring nemen hieraan deel: Jos Solberg, Matti Heijmans, Marjon Merkelbach, Michelle Faaij, Joep van Kerkom, Cees Alfrink, Willem Vermeer, George Daemen en Nic Heffels.

Van 6 juni 2021 t/m 6 januari 2022.
Vernissage expositie (voor genodigden): zondag 6 juni 2021 om 15.00 uur.
Adres : Pater Karelweg 1 Munstergeleen
open: www.paterkarelkapel.nl

info: www.limburgse-kunstkring

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...