Skip to Content Skip to Index Page
Tentoonstelling Tastbaar | Tangible, textielkunst van Weitenberg & Schmidt

Tentoonstelling Tastbaar | Tangible, textielkunst van Weitenberg & Schmidt

Na 3 jaar Corona wordt de schade en inwerking van de pandemie langzaam zichtbaar. Alke Schmidt en Greet Weitenverg vertellen in hun werk het individuele verhaal van de afgelopen jaren. Waar de een, Greet Weitenberg, een denkbeeldige wereld heeft gecreëerd, haar Happy World, heeft de ander, Alke Schmidt, de gevolgen aan den lijve ondervonden en is van het documenteren van de pandemie naar het documenteren van haar voortdurende worsteling met de gevolgen van Long Covid gegaan.
Wat beide kunstenaars gemeen hebben is het medium dat ze gebruiken: textiel; in alle vormen en aanpassingen. Schmidt geborduurd op oude kussenslopen en tafelmatten gemaakt door haar moeder om haar verhaal te vertellen. Weitenberg creëert haar eigen, zeer tastbare textielwerken.
De tentoonstelling opent op zaterdag 13 mei om 17.00 uur, in aanwezigheid van Greet Weitenberg. Voorafgaand hieraan is er een liveverbinding met Alke Schmidt via Instagram Live, waarin Schmidt de werken toelicht.
De tentoonstelling is te bezoeken van 13 mei tot en met 17 juni. Openingsuren: donderdag, vrijdag, zaterdag van 11 tot 17 uur en op afspraak.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...