Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Koffieconcert

Muziek

De Italiaanse pianist Giulio Potenza en de Belgische violist Wim Ilsen spelen werken van Dvorak, Schubert, Robert en Clara Schumann bij de Kunstkring Echt.

Giulio Potenza begon op zesjarige leeftijd piano te spelen. Momenteel is hij een alom gewaardeerde pianist die door heel Europa optreedt en les geeft. Hij studeerde aan het Trinity Laban Conservatory in Londen , bij Bruno Canino te Milaan en voltooide zijn studie aan het conservatorium van Trapani (Italië). Giulio gaf en geeft uitvoeringen over de hele wereld en ontvangt uitnodigingen om op prestigieuze internationale festivals te spelen, als solist bij diverse symfonieorkesten maar ook in samenwerking met gevierde collega musici. Samen met de Noorse pianiste Oda Voltersvik maakte hij in 2016 een cd met o. m. eigentijdse werken van de Ierse componist P. Martin. In 2017 heeft hij – samen met Nicolas Dupont - een cd uitgebracht met o. m. het piano– en vioolrepertoire van de Tsjechische componist Leos Janácek. Het gezaghebbende tijdschrift Music Voice prijst hun vertolking van deze werken als een van de beste cd's van Janáceks kamermuziekwerken van de laatste jaren. Giulio heeft talloze prijzen gewonnen tijdens grote concoursen voor piano in Nederland, Groot-Brittannië en de V. S. Momenteel is hij professor aan het conservatorium van Trapani en aan de Windsor Piano Academy. Hij geeft geregeld masterclasses in het V. K. en daarbuiten. Verder is hij nog artistiek directeur van de Windsor International Piano Competition en van het Windsor Piano Festival.

Wim Ilsen, geboren in Hasselt (B) , begon zijn vioolstudies aan het Conservatorium voor Muziek, Drama en Dans in zijn geboortestad. Met behulp van verschillende beurzen (Robus, Rotary International, STROOM culturele beurzen en de Zwitserse Bondsstaat) kon hij zijn studies voortzetten in België en in Zwitserland bij gerenommeerde pedagogen zoals Liviu Prunaru, Henry Raudales, Pierre Amoyal en Naaman Sluchin. In 2008 ontving hij de Forte Muziekprijs voor zijn duospel met de pianiste Anna Gasparova. Ook werd dit duo nog bekroond met de publieksprijs voor de meest favoriete uitvoering. Wim volgde talrijke masterclasses in binnen- en buitenland. Hij heeft een zeer uitgebreide ervaring op het gebied van kamermuziek en wordt vaak uitgenodigd in verschillende formaties te spelen, variërend van piano - vioolduo's tot kamerorkesten. In 2012 sloot hij zich aan bij jonge getalenteerde musici die nu de Young String Camerata vormen. Dankzij de gulle gift van een Zwitserse mecenas kan Wim spelen op een viool van J. Boquay uit 1697.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...