Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Gitarist Manito & zangeres Mónica Coronado

Muziek

De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsyflamenco gitarist Manito een gepassioneerd concertprogramma met Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid Amerika.
Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt. Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen. Een optreden van dit tweetal is altijd puur, vol overtuiging en emotie.
Mónica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Monica’s klank is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon. In haar liederen worden onderwerpen als liefde, strijd, maar ook onbegrip in een warme deken gewikkeld. Muziekstromingen zoals flamenco, jazz, pop en latin zijn de inspiratiebronnen van deze dynamische in Baskenland geboren zangeres.
Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Hij speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Zijn vurige gitaarspel is intuïtief en rijk aan meerdere stijlen en invloeden.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje

Noteer deze alvast in je agenda De beste tips van onze redactie

Back to Top