Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Orgelconcert

Muziek

Orgelconcert georganiseerd door de Stichting Kerkconcerten Houthem St.Gerlach in de St.Gerlachuskerk te Houthem.
De Hamburgse organist Wolfgang Zerer bespeelt het Binvignatorgel (1784) van de Sint Gerlachuskerk in Houthem..
Op het programma staan werken van: Johann Sebastian Bach, Georg Böhm, Pierre du Mage, Andrea Gabrieli, Dietrich Buxtehude en Georg Muffat.

Wolfgang Zerer (Passau, 1961) kreeg zijn eerste orgellessen van de organist van de kathedraal van Passau Walther Schuster. Vanaf 1980 studeerde hij aan de Musikhochschule in Wenen, bij Michael Radulescu (orgel), Karl Österreicher (dirigeren) en Gordon Murray (klavecimbel). Voor verdere studies ging hij vervolgens in Amsterdam bij Ton Koopman klavecimbel studeren en bij Ludger Lohmann in Stuttgart kerkmuziek en orgel.
Wolfgang Zerer werd laureaat bij diverse orgelconcoursen, zoals in Brugge (1982: eerste prijs orgel en tweede prijs orgelpositief) en Innsbruck (1983). In 2000 was hij lid van de jury van het Internationale Orgelconcours in het kader van het Festival Oude Muziek in Brugge.
Na docent te zijn geweest aan de Conservatoria van Stuttgart en Wenen, is Wolfgang Zerer sinds 1989 docent orgel aan de "Hochschule für Musik und Theater Hamburg". Vanaf 1995 is hij tevens gastdocent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en vanaf oktober 2006 docent orgel aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel, Zwitserland.
Talrijke concerten en meestercursussen voerden hem naar de meeste landen van Europa en naar Israël, de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea. Er zijn diverse cd's van hem opgenomen, o.a. werken van Matthias Weckmann, Johann Sebastian Bach en Max Reger.

De toegang tot dit concert is gratis, een vrijwillige bijdrage op het eind van het concert wordt echter zeer op prijs gesteld.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top