Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Kunstdagen

Muziek

Kunstdagen Wittem is een festival in de historische en monumentale Kloosterbibliotheek van Wittem, in het Limburgse Heuvelland. Eén van de mooiste kleine concertzalen van Nederland. Jaarlijks in de maand september zijn er concerten, literatuur, beeldende kunst, educatieve projecten, lezingen.

Inleiding
In de afgelopen 30 jaar hebben de Kunstdagen zich van uitsluitend Kamermuziek in het parochiehuis te Epen ontwikkeld naar een zeer gevarieerd programma-aanbod voor jong en oud in de kloosterbibliotheek te Wittem. Hoge nationale en internationale kwaliteit staan nog steeds voorop. Onder de vele musici die optraden vinden we namen als Emmy Verhey, Amsterdam Synfonietta, Gebroeders Jussen en het Matangi Quartett. Als schrijvers werden oa. Jan Terlouw, Bernlef, Brijs en Thomése ontvangen. Het festival heeft zijn bestaansrecht inmiddels bewezen en heeft zich een plaats veroverd als erkend podium. De koppeling met een beeldende kunstexpositie is nooit meer losgelaten. (We zien o.a. grote namen als Jan de Beus, Marc Mulders en Felix Droese)

Doel
Tijdens het festival neemt een gevarieerde doelgroep kennis van de (Limburgse) cultuuruitingen op het gebied van klassieke en hedendaagse kamermuziek, beeldende kunst, opera, literatuur en cultureel erfgoed.

Programma: www.kunstdagenwittem.nl

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...