Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Salon Chantant

Muziek

Salon Chantant wordt geen zangles of koorscholing, maar de deelnemers gaan, samen of alleen, zingen bij de piano, op teksten van bekende liederen en liedjes, op de manier die bij hem of haar past.

Het is een medisch bekend gegeven, dat door het maken van muziek in onze hersenen spontaan het gelukshormoon endorfine wordt aangemaakt. De vermaarde hoogleraar neuropsychologie, professor Erik Scherder, zei het al: "Als je muziek maakt ontstaan unieke samenwerkingen in de hersenen." Als je zingen ziet als de meest intieme manier van muziek voortbrengen, dan kan het dus niet anders, dan dat een mens daar gelukkig van wordt. Het mooie daarbij is, dat iedereen die kan praten ook kan zingen, want daarbij gebruik je dezelfde spieren. Een wetenschap die voor de directie van het Toon Hermans Huis in Roermond aanleiding was voor een nieuw initiatief.

Salon Chantant wordt geen zangles of koorscholing, maar de deelnemers gaan, samen of alleen, zingen bij de piano, op teksten van bekende liederen en liedjes, op de manier die bij hem of haar past. Hard of zacht, welluidend of ingetogen, professioneel geschoold of van de koude grond, het gaat niet om het hoorbaar resultaat, maar om hetgeen de activiteit 'an sich' doet met je geluksgevoel.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...