Skip to Content Skip to Index Page
Vinyl classics met DJ Evert van der Pik

Vinyl classics met DJ Evert van der Pik

Zaterdag 8 augustus herleven vanaf 14.00 uur oude tijden in "DOLCINO" te Echt. Enkel vinyl-singletjes uit de sixties en seventies worden gedraaid. Wie herinnert zich niet de tijd van de Barend Servet Show waarin ir Evert van der Pik in zijn 'DiscoHoek' plaatjes draaide (bijvoorbeeld van Donna Summer en tijdens haar voordracht donderde het decor inelkaar). Of tijdens een andere uitzending van dit absurde VPRO tv-programma liep plots een man met broek en onderbroek op de enkels door het beeld. Het was de tijd van de eerste blote borst op tv. Men sprak er schande van.

Ook een op koningin Juliana lijkende actrice die spruitjes schilde in de Barend Servet Show riep kamervragen op. Muziek uit die tijd en vervolgens de vinyl t/m december 1979 staat centraal. Van The pencer Davis Group tot het eerste Nederlands talige punk-singletje 'Van Agt Casanova' door Paul Tornado uit 1979 krijgt u te horen. En wat dacht je van 'Manuela' door Jacques Herb of 'Waar Moet dat Heen' door Barend Servet zelf.De meningen waren zo verdeeld dat mijn aanstaande schoonvader op zondagavond de uitknop van tv-zender met VPRO bleef indrukken.

Welnu in Dolcino gaat de geluidsknop op 8 augustus op de stand 'aan' in de 'DiscoHoek' met ir.Evert van der Pik II (Evert Masthoff) achter de draaitafels. Op 't terras wordt dit smullen met een cappuccino van Dolcino...... .
Evert Masthoff draaide 50 jaar geleden plaatjes bij Tsjé en Cheval d'Or; tegenwoordig elke zondag tussen 8 en 10 bij LRM-radio te Maaseik.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...