Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Concert Toonkunstkoor Maastricht tijdens het Parcours 2019

Muziek
Programma
In het kader van het thema “75 jaar bevrijding van Maastricht” is gekozen voor werken van Jenkins, Purcell, Vaughan Williams, Sibelius en Mendelssohn. Ter afsluiting zingt het koor Komm, holder Lenz uit Die Jahreszeiten van Haydn, als voorproefje op het voorjaarsconcert op 24 mei 2020.
Het koor staat onder leiding van Rob Meijers en wordt begeleid door Paul Huijts (piano) en Stanislav Degtyarev (cello).

Toonkunstkoor Maastricht
Toonkunstkoor Maastricht is een gemengd koor met 50 enthousiaste leden dat zowel het klassieke als het hedendaagse oratoriumrepertoire op hoog niveau wil uitvoeren. Het koor werd opgericht in 1999. Vanaf 2013 staat het koor onder leiding van Rob Meijers. Vaste begeleider is pianist Paul Huijts.
Ieder voorjaar wordt een concert georganiseerd waarbij een groot werk uit het oratoriumrepertoire centraal staat. In 2017 stond Ein deutsches Requiem van Brahms op het programma, en in april 2018 werden het Stabat Mater en het Te Deum van Haydn en het Sancta Maria, mater Dei van Mozart uitgevoerd.
Bij het 20-jarig bestaan van het koor in 2019 werden twee succesvolle uitvoeringen gegeven van het Requiem van Mozart, samen met het Ave verum corpus en het Laudate Dominum van dezelfde componist.
Naast de grote koorwerken heeft het koor missen van Gounod en Mozart op het repertoire, en liederen van o.a. Mendelssohn, Fauré en Elgar.
Het concert tijdens het Parcours en de Kerstmatinee in de Onze-Lieve-Vrouwe Basiliek zijn vaste punten in het jaarprogramma van het koor.

Lid of projectlid worden?
Op 24 mei 2020 voert het koor Die Jahreszeiten van Joseph Haydn uit. Wij zijn op zoek naar tenoren, bassen en (hoge) sopranen die ons koor willen versterken. Kom eens langs op één van onze repetities om de sfeer te proeven en om te ervaren hoe het is om mee te zingen. Het koor repeteert op zaterdagochtend van 9.45 - 12.00 uur in het Trefcentrum Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4 te Maastricht. Of neem contact op via e-mail toonkunstkoormaastricht@hotmail.com.
Meer informatie over het koor is te vinden op www.toonkunstkoormaastricht.nl of op www.facebook.com/toonkunstkoormaastricht.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...