Skip to Content Skip to Index Page
Concert van de Down South Jazz Band

Concert van de Down South Jazz Band

Met het orkest opgericht door Jan Tom Fernhout in 2016, proberen ze hun repertoire van Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon zo origineel mogelijk te arrangeren voor hun unieke bezetting;
Naast de contrabas en drums bestaat de ritmesectie uit een combinatie van gitaar en banjo, wat dit orkest zijn unieke geluid geeft met veel gitaarsolo-opties in de stijl van de populaire New Orleans-band "Tuba Skinny".
In hun korte bestaan hebben ze talloze succesvolle optredens gehad bij jazzclubs en jazzfestivals in Nederland, Duitsland en België.
De band presenteerde hun eerste CD op 5 oktober 2019: Down South Jazz speelt Bix, Muggsy & Eddie en verwijst naar de drie jazz-iconen die de band beïnvloeden: Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon.

De band bestaat uit LOU BROUNS op trombone, PATRICK HEUBEL op drums (beide oude leden van de Limburgse band, de Circus Square Jazz Band en actief in verschillende jazzformaties). We hebben PATRICK GREVEN op banjo en zang. Patrick was een van de oprichters van de Deep Creek Jazzuits en zorgde vervolgens persoonlijk voor de geboorte van Jazz Extra, Sweet Dixie en vervolgens de Downtown Jazzgang, waarmee hij 20 jaar in binnen- en buitenland optrad. Hij is de leider van de gerenommeerde Belgische Dixie Kings. Als banjospeler en zanger bij de Down South jazzband weet hij het publiek te inspireren en terug te brengen naar de sfeer van de jaren 1920. Sfeer verzekerd! RON WILLEMS op de gitaar, die zorgt voor het condon-effect en een solid

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...