Skip to Content Skip to Index Page
HOT & Brass met “Reflexions of Duke Ellington”

HOT & Brass met “Reflexions of Duke Ellington”

Jazz op het orgel in de kerk: de mannen van HOT Orgel Trio bewijzen keer op keer dat het kan! In hun nieuwste project springen ze in op het bigbandrepertoire van jazzicoon Duke Ellington. Organist Berry van Berkum, klarinettist Steven Kamperman en bassist Dion Nijland verwelkomen in dit project de sprankeling van jong trompettalent Ruben van Drenth en de gloeiende improvisaties van trombonist en Ellington-connaisseur bij uitstek Joost Buis. Met extra trompet en trombone produceert HOT verrassende en overweldigende orkestklanken.
In Reflections of Duke maakt HOT een treffende repertoirekeuze door zich alleen te concentreren op Ellingtons vroege werk (vóór 1930) en zijn late werk (na 1965).
Swingstukken als Jubilee Stomp en Rockin 'in Rhythm begeleiden bedachtzame pareltjes als Come Sunday en Heaven (uit zijn Sacred Concerts).
En HOT zou niet HOT zijn zonder de oude arrangementen in een hedendaags perspectief te plaatsen. De stukken worden uit elkaar gehaald, aangepast aan de ruimte en weer in elkaar gezet.
Daarnaast rennen de musici soms zelfs door de ruimte van de kerk op zoek naar de optimale akoestische en theatrale kwaliteiten.
In Reflections of Duke blikt de oude meestercomponist terug op zijn jonge jaren, en zijn klanken zijn nog steeds zo fris als altijd.
Raadpleeg hun site: https://hetorgeltrio.nl/reflections-of-duke/

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...