Skip to Content Skip to Index Page
POLESTAR Project

POLESTAR Project

Vibrafonist Vincent Houdijk tourt dit van 28 oktober tot en met 10 november met zijn band VinnieVibes door Nederland en heeft daarbij een project ontwikkeld dat is geïnspireerd op de muzikale levensverhalen van drie pioniers op hun unieke en excentrieke instrumenten.
Zo is Handpan specialist Kabeçaõ enorm bedreven in zijn virtuoze, met meestal intieme en meditatieve spel. De ‘Hang’ heeft hij letterlijk leren bespelen op straat, nadat hij dit instrument voor het eerst gespeeld zag worden door een straatartiest. Hij werd op slag verliefd op het instrument en heeft sindsdien de hele wereld rond gereisd om concerten en masterclasses te geven.
Fagottist Paul Hanson is de grondlegger van de ‘Electric Bassoon’ en heeft zich gespecialiseerd in het vermengen van elektronische effecten met zijn waanzinnige en fenomenale improvisaties. Naast dat hij zelf een zeer begaafd en beroemd fagottist is, speelde hij met enorme grootheden, zoals; Billy Cobham, Wayne Shorter,
Randy Brecker, Bela Fleck and the Flecktones, Patrice Rushen, Peter Erskine, Billy Childs, Don Cherry, Jonas Hellborg, Omar Sosa en vele andere grote jazz en fusion artiesten.
Een fusie met cross-overs tussen jazz, klassiek, minimal music, pop en wereldmuziek zal het internationale karakter nog meer in een klankbeeld gieten. Vincent bestudeert deze muzikale nomaden en vormt daar in zijn composities een samenhangend geheel van, doordat hij de karakters van de gastartiesten vermengt met de stijl van zijn band VinnieVibes.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...