Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan André Rieu
Enne...? 11 vragen aan André Rieu

Enne...? 11 vragen aan André Rieu

André Rieu reist de hele wereld over, maar in juli is hij steevast te vinden in zijn thuisstad Maastricht.

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week aan het woord wereldster André Rieu.

Ontbijt op bed of sporten? 
Sporten, zonder enige twijfel! Niets zo heerlijk als de dag beginnen met lekker bewegen, zo laad je je batterij voor de rest van de dag helemaal op.

Gympen of slippers?
Gympen, daar loop ik eenvoudigweg gemakkelijker op dan op slippers. Gympen nodigen ook weer sneller uit tot sporten, en in elk geval tot sneller lopen dan slippers.

Winkelstraat of bospad? 
Bospad, fantastisch om met Marjorie over de Sint Pietersberg te wandelen en daar eens te meer, in dat bronsgroen eikenhout, te ervaren, ruiken en voelen “wie sjoen os Limburg is”.

Terras of shoppen?
Terras. Heerlijk om ‘Op de Vriethof of ’t Slevrouweplein’ een kop koffie te drinken met vrienden. En natuurlijk hoort daar dan een stuk ‘riestevlaoj of kroonsele mèt sjoem’ bij.

Cappuccino of groene thee?
Cappuccino, waar ik het meeste van geniet tijdens het jaarlijkse uitstapje naar Rome met ons gezin. Heerlijk, dolce vita!

Voetbal of golf? 
Voetbal! Als het Nederlands elftal speelt, zit ik sowieso voor de buis.

Actieve of relax vakantie? 
Ik heb me wel eens laten vertellen dat ik geen zitvlees heb. Ik ben inderdaad soms wat ongeduldig, dus ik houd wel van een actieve vakantie. Die bestaat niet uit abseilen en bungeejumpen, maar uit een ‘intensief’ stedenbezoek. 

Camping of hotel?
Hotel! Oef, een camping waar je ’s nachts met een toiletrol op zoek moet naar de wc.... Nee dank je, te veel slechte jeugdherinneringen! Een hotel (waar ik door mijn werk sowieso regelmatig verblijf) biedt wat meer luxe en comfort, en daar houd ik toch net iets meer van.  

Chantal Janzen of Twan Huys? 
Natuurlijk de muzikante haha! Chantal Janzen, zó leuk dat een van de grootste musicalsterren van Nederland een meisje uit Tegelen is! Ik vind haar heerlijk spontaan en charmant. 

Avondje theater of bioscoop? 
Eigenlijk allebei niet. Als ik geen concert heb, vind ik het fijn om ‘s avonds thuis te zijn.  De laatste film, die ik in een cinema gezien heb, was ‘Bienvenu chez les Ch’tis’. Een heerlijke film, de hele zaal bulderde van het lachen. 

Bob of taxi?
Bob. Sinds een jaar ongeveer drink ik geen alcohol meer en ik heb gemerkt, dat ik me daar serieus lekkerder door ben gaan voelen. Maar als anderen een glaasje willen drinken, houd ik hen zeker niet tegen.

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom?
Misschien wel met Jo Coenen... Als ik geen musicus was geworden, dan zeker architect, en Jo Coenen is een van de bekendste, meest gerenommeerde architecten van ons land. Ik zou hem willen vragen wat hem inspireert en wat zijn drijfveren zijn. Net als in de muziek draait het in de bouwkunst ook allemaal om harmonie; het fascineert me, ik kijk graag naar gebouwen en hun constructies.

 

De Vrijthof concerten van André Rieu in 2019 zijn op 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 14, 18, 19, 20 en 21 juli.

 

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...