Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Enzo Kok
Enne...? 11 vragen aan Enzo Kok

Enne...? 11 vragen aan Enzo Kok

Enzo Kok uit Kerkrade, winnaar van het Prinses Christina Concours 2019.

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week aan het woord viooltalent Enzo Kok, bestempeld als wonderkind, een jongen met een gouden toekomst in de klassieke muziek.

Europese stedentrip, welke stad kies je?
Rome, het lijkt me een mooie stad met veel kunst en geschiedenis, wat ik erg interessant vind.

Geen dag zonder?
Mijn viool, die hoort gewoon bij mij en ik bij hem. Mijn viool is mijn beste vriend, in de muziek kan ik al mijn emoties kwijt.

Wat heb je liever: een actieve of een relax vakantie?
Een combinatie. Twee weken op een ligbedje is niks voor mij, ik moet ook wat te doen hebben.

Wat is je favoriete reisbestemming?
Domburg, we zijn er 9 jaar lang met de caravan geweest. Het waren altijd supermooie vakanties en mijn zusjes en ik zouden er zo weer heen willen komende zomer.

Wat is je favoriete keuken?
Chinees, maar ook de Hollandse keuken, zoals spruitenstamppot vind ik heerlijk. Nu moet ik door de week in Amsterdam zelf koken…. Dat is nog een beetje wennen. Ik ben altijd blij met de gevulde bakjes die na het weekend mee naar Amsterdam gaan.

Reizen waar ik van droom?
De Verenigde Staten, de westkust, Dubai, Noorse Fjorden, ik heb wel een lijstje wat ik graag zou willen zien. Ik ben nog jong, dus hopelijk krijg ik de kans om de wereld te gaan ontdekken.

Camping of hotel?
Camping, altijd een gezellige sfeer en geen verplichte “eettijden”, maar voor bijvoorbeeld een stedentrip is een hotel natuurlijk veel idealer.

André Rieu of Rowwen Hèze?
Uiteraard André Rieu, door hem ben ik viool gaan spelen. Als klein jongetje speelde ik uren 'André Rieutje' met mijn speelgoed gitaartje onder mijn kin en een trommelstok als strijkstok. Dan zette ik de DVD-speler aan en speelde ik de sterren van de hemel ;-)

Tom Dumoulin of Max Verstappen?
Max Verstappen, sorry Tom, maar ik heb niet zoveel met wielrennen.

Welke bijzondere activiteit zou je willen doen?
Skydiven. Vorige zomer zijn we met ons hele gezin gaan parajumpen. Dat was al heel gaaf.

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom?
Ik zou graag eens met Frans Timmermans een dagje uit willen. Als Bernardijnen onder elkaar. Ik zou  graag willen weten hoe hij omgaat met de grote verantwoordelijkheid die hij draagt, hoe hij omgaat met negatieve kritiek en reacties (positieve is gemakkelijk natuurlijk) én hoe hij zijn tijd op het Bernardinuscollege vond.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...