Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Fenna Ograjensek
Enne...? 11 vragen aan Fenna Ograjensek

Enne...? 11 vragen aan Fenna Ograjensek

Fenna wil haar talenten inzetten om een bijdrage te leveren aan een bruisend cultureel leven in de regio waar ze woont. Dat is haar missie!

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week vertelt sopraan én cultureel verbinder Fenna Ograjensek.

Ontbijt op bed of sporten?
Oh jee, een gewetensvraag…. Door de week sta ik om 7 uur op, omdat de kinderen naar school moeten. Ik trek meteen mijn sportkleren aan. Als de kinderen naar school zijn, ga ik sporten, anders doe ik het niet meer, haha. Twee keer per week oefeningen doen en twee keer per week 30 minuten hardlopen. In het weekend hoop ik altijd op rustige ochtenden. Ontbijt op bed is er op Moederdag!

Gympen of hoge hakken?
Ik vind hakken heel mooi, maar zal toch altijd eerder voor de gympen gaan. Mijn rug houdt er niet van als ik te vaak hoge hakken draag.

Terras of shoppen?
Mag het ook allebei? Voor mij is het ene onlosmakelijk verbonden met het andere en ik kan van beiden heel erg genieten. Het komt niet vaak voor dat ik tijd heb om een dagje te gaan shoppen, dat moet ik echt ver van tevoren plannen. Als ik dan met mijn man of een vriendin de stad in ga, dan kan ik er ook echt van genieten.

Europese stedentrip, welke stad?
Ik heb al veel Europese steden bezocht, maar er staan er genoeg op mijn verlanglijstje waar ik nog niet geweest ben. Bijvoorbeeld Madrid, Athene maar ook Kopenhagen of Malmö.

Waar ben je het meest trots op? Natuurlijk je gezin, maar daarna?
Ik ben het meest trots op het feit dat ik van mijn hobby mijn beroep hebben kunnen maken, maar dat daar door de jaren heen zoveel meer mooie facetten zijn bijgekomen. Ik heb voor mijn gevoel altijd vijf petten tegelijkertijd op en daardoor kan ik veel mooie links liggen tussen culturele projecten en organisaties. Ik ben trots op het feit dat ik het culturele leven in mijn regio meer kleur mag geven.

Theater of muziekfestival?
Natuurlijk kies ik dan voor het theater. Ik zeg altijd tegen mijn kinderen (en iedereen die het maar wil horen): “in het theater kan alles”. Je fantasie wordt geprikkeld, je emoties krijgen de vrije loop. Het maakt niet uit of je bezoeker bent of op het podium staat. Het theater neemt je even mee naar een andere wereld, waar dagelijkse beslommeringen of zorgen niet bestaan. Heerlijk toch?

Wat is je favoriete reisbestemming?
Absoluut Italië. We hebben als gezin al heel veel streken bezocht. Afgelopen zomer hebben we een rondreis gemaakt tussen Pozzuoli en Agropoli (Amalfikust) en dat was echt de perfecte combinatie van alles wat Italië te bieden heeft. We houden ontzettend van de Italiaanse manier van leven en genieten van de cultuur, natuur en niet te vergeten, de Italiaanse keuken.

Wat doe je in een vrij weekend?
Heb ik een weekend vrij? Eigenlijk komt het nooit voor, dat we echt een heel weekend vrij hebben. In de tijd die we vrij hebben kijken we altijd of er iets leuks wordt georganiseerd in Voerendaal, Heerlen of Maastricht. Ik wil er altijd wel even op uit! Spontane acties zijn dan favoriet. Gezellig uit eten, een wandeling maken met de hond of naar één of ander evenement.

Welke activiteit zou je willen doen?
Ik vind activiteiten leuk waar verschillende dingen worden gecombineerd, zoals bv. wandelen met muziek en een hapje eten/drinken. Het hoeft niet altijd heel uitbundig te zijn….juist kleine bijzondere dingen waar je hart een sprongetje van maakt. Een beetje zoals we bij ons Zomerfestival Voerendaal doen 😊

Reizen waar ik van droom?
Ik hou ontzettend van reizen. Het zou geweldig zijn om met mijn gezin op safari te gaan in Zuid-Afrika, rond te reizen door Australië of een roadtrip in de Verenigde Staten te maken. Oh en mogen we dan ook nog een keer naar Zuid-Amerika? Als ik de jackpot zou winnen, zou ik de hele tijd op reis gaan!

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom?
Met onze gouverneur Theo Bovens. Ik zou met hem een tocht door Limburg willen maken, langs zijn favoriete historische plekken. Hij weet overal vast heel veel over te vertellen, wat mij erg interesseert en daarnaast weet hij zeker de beste plekjes voor de nodige Bourgondische pauzes. Lijkt me heel gezellig! Daar maak ik graag mijn agenda voor vrij!

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...