Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Gé Reinders
Enne...? 11 vragen aan Gé Reinders

Enne...? 11 vragen aan Gé Reinders

Gé Reinders: sinds 12 mei jl. Limburger van Verdienste. Uit waardering voor zijn inzet als zanger, musicus en schrijver, maar zeker ook voor zijn maatschappelijke verdiensten.

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week aan het woord kersverse Limburger van Verdienste én Limburgse Ambassadeur van de Blaosmuziek: Gé Reinders.

Ontbijt op bed of sporten?
Ontbijt op bed vind ik niks, altijd kruimels tussen de lakens. Dat doen we alleen als iemand ziek is. We staan trouwens altijd heel vroeg op. Vroeg sporten daarentegen vind ik heerlijk. 

Gympen of slippers?
Gympen heb ik niet, wel mooie oude leren pantoffels, waarop ik door het huis slof.
 
Winkelstraat of bospad?
Zonder meer een bospad.

Terras of shoppen?
Terras natuurlijk. Shoppen vind ik niets aan.

Cappuccino of groene thee?
Ik drink al veertig jaar geen koffie meer, maar wel veel soorten thee.
 
Voetbal of golf?
Allebei! Voetballen doe ik al twintig jaar niet meer. Daar kijk ik alleen naar. Golfen daarentegen vind ik heerlijk om te doen. Ook ’s morgens vroeg. Dit jaar speel ik weer competitie.

Theater of muziekfestival?
Theater. Ik vind het fantastisch om te zien hoe iemand een zaal in een vreemde stad tot haar/zijn eigen ruimte maakt.

Camping of hotel?
Kamperen doen we al jaren niet meer. Ik wil op vakantie altijd gitaar spelen en dan heb je al snel de hele buurt bij je tent. Tijdens deze tour slapen we elke week in een hotel. Ik moet er niet aan denken dat we op een camping zouden moeten overnachten.
 
André Rieu of Rowwen Hèze?
Allebei. Bewonderenswaardig hoe beiden hun eigen podium hebben gecreëerd.

Tom Dumoulin of Max Verstappen?
Ook allebei. ’s Zomers fiets ik zelf elke dag minstens een uur. Ik had eigenlijk niets met Formule 1, maar onlangs zat ik ’s nachts, ná een optreden, toch te kijken. Alleen maar omdat Max meedoet.

Bob of taxi?
Weer allebei. Ondanks dat ik gediplomeerd vinoloog ben, kan ik de wijn goed laten staan als dat nodig is. Maar als er goede en lekkere flessen worden geschonken, laten we ons ook graag rijden.

Open vraag:

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom?

Het lijkt me enig om met carnaval met Gouverneur Theo Bovens een tweemans Zaate Hermenieke te vormen. Hij speelt Trombone en ik sax. Dan gaan we op zaterdag, heel goed verkleed, naar Venlo en spelen daar mee. Tot voor 15 jaar deed ik dat altijd. Maar dat was niet te combineren met theater. Laats kreeg ik van Lex Uiting die film over zijn prinsschap. Toen begon het te me te kriebelen. Volgend jaar is het touren voorbij, dan kan het weer!

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...