Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Hans van Wolde
Enne...? 11 vragen aan Hans van Wolde

Enne...? 11 vragen aan Hans van Wolde

“Ik ben Hans van Wolde: pionier, vader van Sid, chef in hart en nieren en altijd zorgzaam! Ik ben gelukkig!! “

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week aan het woord chef-kok Hans van Wolde, mét een primeur.

Ontbijt op bed of sporten?
 “Ligt eraan met wie ontbijt op bed, anders sport”. Ik begin mijn dag normaliter het liefst met sporten. Dit kan tennis, hardlopen, zwemmen zijn of gewoon lekker naar de sportschool.

Gympen of slippers?
Op vakantie draag ik het liefst slippers, thuis loop ik op blote voeten en sneakers, dat doe ik ook op het werk.

Avondje stappen of etentje met vrienden?
Een etentje met vrienden. Uiteraard voor de gezelligheid, maar ook om inspiratie te blijven opdoen en verrast te worden.

Guilty pleasure?
"Zondigen in alle opzichten".

Welke bijzondere activiteit zou je willen doen?
Ik wil en ga een pop-up restaurant openen in de maanden december, januari en februari en het concept zal zijn: "de Brute tafel".  Meer kan ik er nog niet over zeggen, je hebt al een primeur!

Favoriete reisbestemming?
In de winter hou ik van wintersport, in de zomer ga ik graag naar Ibiza, maar niet persé naar de drukke plekken. 

Camping of hotel?
Dan kies ik absoluut voor een hotel, alhoewel ik onlangs nog een weekje met mijn zoontje heb gekampeerd in Gulpen. Daarna wel weer paar dagen naar Ibiza, om bij te komen van het kamperen… 

André Rieu of Rowwen Hèze?  
Die keuze is voor mij heel gemakkelijk: Rowwen Hèze natuurlijk.

Avondje theater of bioscoop?
Voor  beide heb ik bijna nooit tijd, als ik een avondje vrij heb dan ga ik  het liefst lekker eten. Geregeld ga ik met mijn zoontje naar de bioscoop.

Bier, water of wijntje?
Wijn en water!

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom?
Ik zou graag met de burgemeester van Maastricht een dagje op stap willen, om gezellig een hapje en drankje samen te doen en om van haar te horen hoe zij over Maastricht denkt. 

 

Het roer om: Brut 172
Hans heeft sinds zo’n drie jaar een droom in zijn hoofd, die nu verwezenlijkt wordt. Zijn droom is Brut 172. Het idee is ontstaan uit de behoefte van Hans om weer te creëren in plaats van te produceren. In 2017 heeft hij
boerderij De Jaspershof in Reijmerstok  gekocht. Hans wil met Brut terug naar de basis. Hij gaat koken volgens oude kooktechnieken, zoals bijvoorbeeld garen in de grond, pekelen, fermenteren, wecken en roken, met alleen ingrediënten uit de directe nabijheid van het dorp Reijmerstok. Hans zal bij Brut 172 tot het uiterste van zijn kunnen gaan om zijn gasten van een uitzonderlijke totaalbeleving te laten genieten op het allerhoogste culinaire niveau. Brut is een gevoel, Brut is een smaak, Brut is een geluid, Brut is een kleur, Brut is een geur en Brut is een beleving, een totale beleving.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...