Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Jon van Eerd
Enne...? 11 vragen aan Jon van Eerd

Enne...? 11 vragen aan Jon van Eerd

“Eerlijk gezegd denk ik dat mijn leven te kort is om alles te doen wat nog op mijn lijst staat”.

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week aan het woord Jon van Eerd, acteur, zanger en schrijver.

De keuze vragen:

Ontbijt op bed of sporten? 
Ontbijt op bed, omdat ik dat zó gezellig vind en het maar zelden mogelijk is. Bovendien is het een
hele prettige, ontspannen manier om de dag te beginnen.

Gympen of slippers?
Gympen. Op gympen kun je uiteindelijk álles. Slippers zijn lekker voor op het strand, maar een goeie gymschoen brengt je overal.

Bos of strand?
Strand en dan met name in de winter. Heerlijk uitwaaien en gezonde lucht inademen. Rozig worden en dan ergens met een mok warme chocolademelk bijkletsen. In de zomer ook wel, maar niet om urenlang te bakken.

Terras of shoppen?
Shoppen. Vooral in het buitenland en dan met name in supermarkten en bij allerlei kraampjes. Ik vind het heerlijk om te zien wat ze in andere landen allemaal verkopen aan kruiden, dranken en eten, daarnaast kijk ik altijd hoe in het buitenland eten verpakt wordt. Gek fruit en bijzondere groenten proberen en daarna bijkomen op een terrasje.

Zomerse barbeque thuis of uit eten in de stad?
Uit eten. As je me nou gevraagd had gezellig thuis eten, dan had ik dat misschien wel gekozen. Maar barbecueën is vaak zo veel: hompen vlees en karbonades. Wat wel heel lekker is: knoflook inpakken in aluminiumfolie. Uit eten is zo fijn met vrienden of met je geliefde. In het theaterseizoen heb ik daar zelden tijd voor.

Fietsen of wandelen?
Fietsen, dat brengt me sneller waar ik moet wezen.

Theater of muziekfestival?
Theater natuurlijk! Stiekem ook omdat je daar evenzeer een muziekfestival kan organiseren. Theater is het leven. Er wordt gelachen en gehuild, gezongen en gedanst, geluisterd en gesproken. Overigens vind ik de meeste muziekfestivals smakeloze bijeenkomsten voor kinderachtig cokegebruik of pillenhysterie. Doe dat maar lekker thuis. Dat hoef ik niet te zien.

Actieve of relax vakantie?
Dat combineer ik altijd. Na een seizoen spelen, ben ik meestal kapot. Dan wil ik wel even relaxen en ontspannen, maar dan begint het al snel te kriebelen en wil ik weer iets gaan doen.

André Rieu of Rowwen Hèze?
André Rieu natuurlijk! Omdat ik er trots op ben wat deze man met muziek heeft gedaan. Hij is, net als ik, best wel beschimpt en uitgelachen. Maar uiteindelijk is hij loeisterk en overtuigend zijn eigen weg gegaan. Daar houd ik van. En moet je kijken wat een internationale ster het is! Als je op het uiterste puntje van de Zuidpool komt, dan komt er nog een pinguïn langs walsen.

Lunchen op een terras of picknick in het bos?
Lunchen op een terras. Een picknick in het bos klinkt romantisch, maar is in de praktijk toch een gevecht met mieren, wespen en soms zelfs stieren. Wel gezellig natuurlijk, maar een rommedoeke oppe Vriethof… tja daar kan niks tegenop.

Bob of taxi?
Bob, omdat ik nauwelijks alcohol drink. Niet uit principe, maar ik vind het gewoon niet meer zo lekker. Dus ik vind het prima om te rijden. Bovendien heb ik een hekel aan taxi’s. Ik weet niet hoe het in Maastricht is, maar in Amsterdam weten de chauffeurs de weg vaak niet. En je zit regelmatig veel te lang in een stinkbak met zo’n vreselijk chemisch kerstboompje aan de spiegel.

Open vraag:

Met welke bekende Limburger zou een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom?
Met Anne-Mieke Ruyten. Omdat wij elkaar nu elke dag zien bij onze voorstelling CHARLEY! Dat is heel gezellig en fijn, maar er is eigenlijk nooit tijd om echt uitgebreid met elkaar te kletsen. Dus ik zou lekker met haar gaan lunchen. Op een zonnige dag bij Slavante. Lekker genieten van het uitzicht en ons gek eten met vlaai en slagroom.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...