Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Jos Heijmans
Enne...? 11 vragen aan Jos Heijmans

Enne...? 11 vragen aan Jos Heijmans

Een man van 'daden, beginnen en proberen', hij heeft een hekel aan alleen maar praten.

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week aan het woord burgemeester Jos Heijmans van Weert.

De keuze vragen:

Ontbijt op bed of sporten?
Sporten. Voordat ik ’s ochtends op het stadhuis aankom, heb ik vaak al een aantal kilometers hardlopend doorgebracht. Dat is voor mij, aan het begin van een nieuwe dag, genieten van de natuur en de rust.  

Bos of strand?
Ik denk dat ik voor het strand kies, vanwege het complete niets doen!

Winkelstraat of bospad?
Bospad. Ondanks dat ik hou van drukte en hectiek, kan ik heerlijk afschakelen in de natuur.

Terras of shoppen?
Terras, want shoppen vind ik sowieso helemaal niks!

Actieve of relax vakantie?
Dat is meestal een mix, relaxen en dan snel er weer op uit!

Voetbal of golf?
Golf. Ik ben een fervent golfer met een handicap 19. Al vind ik het lastig kiezen. Voetballen doe ik al vanaf mijn 5e jaar, dus dat zit er wel ingebakken. Ik ben voorzitter en actief speler bij het Nederlands Burgemeesters Elftal. Wij spelen zo’n tien keer per jaar, vaak tegen businessclubs van het betaalde voetbal. We spelen voor een goed doel, het bedrag dat door de uitdager bijeen wordt gebracht gaat naar de Leprastichting.

Theater of muziekfestival?
Dat vind ik een moeilijke keuze! Waarschijnlijk beide niet echt. Ik zit het liefst in een donkerbruin café om een potje te toepen!

Camping of hotel?
Camping. Ik ben 40 jaar bij Jong Nederland actief geweest, kamperen geeft je een heerlijk vrij gevoel. Die onafhankelijkheid zit er wel in.

André Rieu of Rowwen Hèze?
Als ik tussen deze twee moet kiezen dan kies ik voor Rowwen Hèze. Vroeger hield ik van The Doors en nu onder andere van Coldplay.

Tom Dumoulin of Max Verstappen?
Max Verstappen, alhoewel ik Tom ook volg. Maar wat Max presteert vind ik fantastisch.

Bob of taxi?
Bob. Al kan ik ook genieten van een heerlijk wijntje, maar dan zorg ik ervoor om met de fiets te zijn. Ik moet overigens altijd rekening houden met een telefoontje van politie of brandweer en dan kun je niet te veel gedronken hebben.

Open vraag:

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom?
Ik zou wel eens een dagje met Max Verstappen willen optrekken, een geweldige sportman. Als het aan mij ligt gaan we dan zijn raceauto bekijken. Ik zou dan ook benieuwd zijn wat voor beeld hij heeft bij de werkzaamheden van een burgemeester en hem uitnodigen om eens een dagje met mij mee te lopen. Ik kan hem verzekeren dat met mij in het stadhuis ook een dagje ‘op snelheid’ wordt voor hem.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...