Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Mark de Ruiter
Enne...? 11 vragen aan Mark de Ruiter

Enne...? 11 vragen aan Mark de Ruiter

Het Sprookjesbos in Valkenburg is één van de oudste themaparken ter wereld!

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week is dat Mark de Ruiter, CEO van het Sprookjesbos Valkenburg.

Wat is je favoriete reisbestemming?
Ik hou van Ibiza voor een korte break en voor langere vakanties vind ik het fijn om andere continenten op te zoeken zoals Australië of Zuid-Amerika. En niet te vergeten Orlando in de Verenigde Staten met haar vele prachtige pretparken, voor mij de ultieme inspiratie en ontspanning.

Gympen of slippers?
Gympen. Dat is toch wat modieuzer dan slippers en je kunt er vooral verder mee lopen 😊.

Winkelstraat of bospad?
Dan kies ik voor de winkelstraat, want ik geniet dagelijks van de vele bospaden in het Sprookjesbos. Dat is werk!

Welke bijzondere activiteit zou je willen doen?
Ik zou graag een keer naar de attractie ‘Insanity’ bovenop de Stratosphere Tower in Las Vegas willen gaan, dat is de op-één-na hoogste attractie ter wereld en heb ik nog nooit gedaan, noch ben ik ooit in Las Vegas geweest. Als contrast daarop wil ik nog altijd een keer de Inca Trail in Peru doen, de combinatie van oeroude jungle en mystieke beschaving lijkt me waanzinnig fascinerend.

Wat is je favoriete museum?
Het Louvre, lekker (ver)dwalen middenin Parijs.

Europese stedentrip, welke stad?
Dat is Londen met Kerst, Parijs in het voorjaar, Düsseldorf in de zomer met de größte kirmes am Rhein. Eigenlijk vind ik de meeste grote Europese steden leuk vanwege de sfeer en diversiteit.

Theater of muziekfestival?
Muziekfestival. Ik vind het fijn om vrij rond te kunnen lopen, een drankje te doen en rond te neuzen, in plaats van op een vaste plaats te moeten zitten.

Actieve of relax vakantie?
Een mix. Ik hou van lekker loungen, maar ik wil ook altijd alles van de bestemming zien waar ik ben en dan wordt het al snel erg actief.

Tom Dumoulin of Max Verstappen?
Max Verstappen, want dat heeft voor mij een sterke link met de snelste achtbaan ter wereld: Formula Rossa in Ferrari World in Abu Dhabi.

Ontbijt op bed of sporten?
Ontbijt op bed, for sure!

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom?
Met fantasieboekenschrijver Paul Van Loon naar Europa Park om nieuwe verhalen voor het Sprookjesbos Valkenburg te bedenken.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...