Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Marleen Rutten
Enne...? 11 vragen aan Marleen Rutten

Enne...? 11 vragen aan Marleen Rutten

Marleen, ook wel de Limburgse Helene Fischer genoemd, maakt van elk optreden een feestje, ze heeft een heel eigen Limburgs repertoire opgebouwd en zingt daarnaast ook Duitse schlagers.

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over/zijn haar vrijetijdsbesteding. Deze week vertelt Marleen Rutten over haar vrije tijd.

Gympen of slippers?
Dan ga ik voor slippers… Want slippers kunnen dragen betekent dat het ook goed weer is. Die voetjes mogen lekker luchten en dan heb ik mijn teennagels niet voor niets gelakt 😊

Winkelstraat of bospad?
Bospad! Als ik een dagje ga winkelen ben ik doodop als ik thuis kom. Ik vind het fantastisch om mensen te bekijken op een terrasje, maar zelf door een drukke winkelstraat lopen, dat geeft veel prikkels. Geef mij maar de zuivere, natuurlijke buitenlucht. Heerlijk om samen met de hondjes te wandelen.

Terras of shoppen?
Oh dat is een moeilijke! Dan zou ik het liefst eerst gaan shoppen en als ik alles bij elkaar heb wat ik nodig heb, dan lekker op het terrasje gaan zitten.

Welke bijzondere activiteit zou je willen doen?
Paardrijden aan zee… Urenlang over het strand met het paard… Het liefst in een periode dat het rustig is op de stranden… De zon dan zien ondergaan in zee… Pfff… Ik krijg er al zin in als ik het aan het typen ben.

Wat is je favoriete museum?
Uhh… Museum? Ik ben eerlijk gezegd niet echt een museumganger…. Als ik dan toch iets zou gaan bekijken in een museum dan vind ik het wel interessant wat er in de oorlog is gebeurd, of iets met science, bijvoorbeeld dat je dingen lijkt waar te nemen die helemaal niet kunnen.

Reizen waar ik van droom?
Ik heb niet een bepaalde reis waar ik van droom, maar ik vind het juist mooi om te zien dat elk land een stukje eigen cultuur heeft. Of het nu Spanje, Amerika, Rusland of Madagascar is… 😊
Het lijkt me allemaal mooi!

Camping of hotel?
Het liefst naar de camping, omdat ik daarmee opgegroeid ben. De gezelligheid die daar heerst is erg leuk. Wij zaten altijd op een boerencamping in Zeeuws-Vlaanderen en we kenden iedereen die daar dan in diezelfde twee weken naartoe ging. Je maakt dan vrienden, gaat samen naar het strand, we gingen elke avond softballen op de camping, dat was erg leuk. Goeie herinneringen. Ik hoop dat ik dat mijn kinderen later ook mee kan geven. Een hotel daarentegen is wel heel relaxed, omdat je dan helemaal niets hoeft te doen…

Europese stedentrip? Welke stad kies je en waarom?
Ik zou wel eens naar Salzburg willen, omdat daar ‘the sound of music’ is opgenomen.

Theater of muziekfestival?
Uhm… Als ik er zelf privé naartoe zou gaan, dan kies ik voor theater. Het liefst iets met muziek en cabaret. Een avondje ontspannen en genieten. Een muziekfestival vind ik ook erg tof! Wanneer het gaat om waar ik het liefst zou optreden, dan kies ik voor een muziekfestival. Het lijkt me echt super vet om zo’n hele horde mensen aan het bewegen te krijgen.

André Rieu of Rowwen Hèze?
Oh jeetje wat hebben jullie moeilijke vragen… Ik ga het beantwoorden alsof ik er naartoe zou gaan..
Ik zou André Rieu kiezen voor een kwaliteitsavondje met vrienden, lekker wijntje en etentje erbij, genieten van romantische muziek…
Ik zou voor Rowwen Hèze kiezen om een avondje uit mijn dak te gaan op hele goeie Limburgse muziek. Het enige grote nadeel vind ik: ik ga dan voor de muziek en niet voor de bierdouche en moshpits…  dat valt altijd even tegen. De band is fantastisch!

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom?
Op dit moment zou ik voor Lex Uiting gaan. Het is in mijn ogen een hele interessante man, ik ben benieuwd naar zijn levensverhaal en naar hoe hij in het leven/zijn carrière staat.
Wat we dan zouden gaan doen… Haha, ergens ver weg, waar niemand ons kent, lekker lunchen en terrasjes pikken en kletsen over alledaagse dingen.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...