Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Paul Kusters
Enne...? 11 vragen aan Paul Kusters

Enne...? 11 vragen aan Paul Kusters

Paul Kusters over zijn cartoonwerk: 'een uit de hand gelopen bijverdienste uit mijn studentenleven'.

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week is dat Paul Kusters, beeldend kunstenaar én de tekenaar van onder andere de populaire cartoon Toos en Henk.

Gympen of slippers?
Slippers als het warm is. Maar meestal Palladium-boots,  ik vind lompe schoenen wel leuk.

Wat is je favoriete keuken?
Als er gezellige mensen aan tafel zitten, dan smaakt alles goed. 

Terras of shoppen?
Terras. Ik vind het erg leuk om op een mooi terras te zitten. Biertje of wijntje erbij. Lekker in groepsverband helemaal niks doen. Kijken naar dat wat voorbij loopt, of naar een mooi uitzicht. Lunch erbij. Goed gesprek. Prima.

Welke bijzondere activiteit zou je willen doen?
Er bestaan speciale formule 1 wagens, waarin je met twee personen achter elkaar kunt zitten, een soort demonstratiewagen. Ik zou wel eens willen beleven hoe het voelt, als een echte coureur zo’n wagen op topsnelheid een circuit rond jaagt. Ik heb het eens zelf mogen doen, maar zonder beoogd effect. Het gaat dan vrij stuntelig omdat je geen kennis van zo’n auto hebt of te veel van je leven houdt.

Wat is je favoriete museum?
Ik heb best aardig wat musea in de wereld gezien. Het mooist is het als er naast een vaste collectie een interessante expositie is. De klassiekers raken me tegenwoordig niet meer zo. Ik heb ze zo vaak gezien. Net als oude liedjes eigenlijk. Leuk een avondje met vrienden wat oude kwaliteit delen,  zo van 'ken je die nog'? Maar zelf hoor of kijk ik het liefst naar nieuwe dingen. Kunstbeurzen vind ik het mooist. Dan zie je wat er nu gebeurt, Erg verfrissend en boeiend.  We gaan bijvoorbeeld binnenkort naar de Bienale in Venetië. Daar verheug ik me op. Die hele sfeer is mooi.

Reizen waar ik van droom?
Het zuiden van de VS, New Orleans, Mississippi en Cuba. Ik ben gek op vintage auto’s en vind een grote sigaar soms ook wel lekker, dus eigenlijk is het raar, dat ik nog nooit naar Cuba ben geweest. 

Camping of hotel?
Het pure kamperen vind ik erg mooi. Intens genieten van de smaak van een gebakken ei omdat er voor de rest niks is en je barst van de honger. Dan proef je wel! En de warmte van een met vuurstenen aangestoken kampvuurtje. Ik heb onlangs een cursus bushcraften gedaan met een goede vriend, dat was geweldig. Maar met een camping heb ik eigenlijk niet zo veel.

Pure luxe vind ik ook prachtig. Mooie oude hotels vind ik aantrekkelijk. Die statige 19e eeuwse gebouwen, de romantiek van het tijdelijke. Even helemaal weg in een ander decor dan je doordeweekse leven. Ook puur maar dan anders.

Europese stedentrip? Welke stad kies je en waarom?
Op mijn lijstje van steden die ik nog wel eens wil zien staan Rome en Praag. Maar ik ben niet meer echt een stedentoerist. We waren laatst in Barcelona, prachtige stad, maar dat excessieve toerisme is jammer. Kies maar een beroemde stad en je staat te schuifelen tussen ijsjesetende lotgenoten. Het beleven van een net iets minder bekende stad, met wel nog echte mensen is tegenwoordig veel leuker. 

Theater of muziekfestival?
Theater is voor mij cabaret. Daar houd ik erg van. Mooie kunstvorm. Mensen laten smullen van wat iemand voelt en denkt en dat verpakt in grappen, heerlijk om mee te maken, steeds opnieuw. Festivals, altijd gemoedelijk en gezellig. 

André Rieu of Rowwen Hèze?
Dat wordt dan Rowwen Hèze. Biertje erbij, gezellig. Andre Rieu is natuurlijk een prachtig fenomeen. Ik ben gek op Maastricht. Woon er graag en Rieu betekent veel voor de stad. Ik heb daar een enorme waardering voor. 

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen en waarom?
Toon Hermans met stip. Maar dat gaat hem niet meer worden, helaas. Wat een intrigerende persoon was dat. Maakte wat klein is, groot. Uit het kleine Sittard. Terecht uitgeroepen tot de grootste artiest van de eeuw. Vernieuwend en authentiek. Begreep als geen ander dat humor drama is. Vol levenslust gebracht, dat dan weer wel. Daar zou ik graag eens of the record mee willen praten. Wat ik dan zou gaan doen met Toon Hermans? Aardbeien met slagroom eten ergens op een mooi terras.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...