Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Petra Dassen
Enne...? 11 vragen aan Petra Dassen

Enne...? 11 vragen aan Petra Dassen

Petra Dassen: in 2015 én 2018 gekozen tot beste bestuurder van een kleine gemeente tot 30.000 inwoners.

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week aan het woord Petra Dassen, burgemeester van Kerkrade.

Ontbijt op bed of sporten?
Sporten. Ik voel me er goed bij, heb er niet altijd zin in, maar na een rondje hardlopen ben ik toch weer trots dat ik het gedaan heb. Dat geeft energie. Kruimels in bed kunnen me enorm irriteren...

Favoriete reisbestemming?
Italië. We genieten al jaren van de omgeving rondom het Comomeer. Prachtige plekjes, lopen langs het meer en heerlijk eten. De Italiaanse keuken is ook favoriet in huize Dassen.

Gympen of slippers?
Gympen, ik heb toch iets meer houvast nodig.

Terras of shoppen? 
Shoppen, dan toch. Moeilijke keuze, het zijn beide favoriete bezigheden. Eerst lekker shoppen en dan genieten op een terras. Het goede leven. 

Welk museum is favoriet?
Het Picasso Museum in Barcelona heeft me onlangs enorm verrast. Prachtige werken, een levensverhaal dat raakt en enorm veel mensen. Een museumbezoek is een cadeau dat je jezelf echt moet gunnen. En wat dat betreft heeft ook Limburg genoeg te bieden...

Theater of muziekfestival?
Theater. Ik geniet van een goed toneelspel, met passie op de bühne gebracht. Het lijkt me heerlijk als je dat goed kunt, je verliezen in een rol, er helemaal in opgaan. Prachtig! 

Camping of hotel?
Hotel, toch net wat meer luxe en comfort. En vooral een mooi ontbijt dat voor je klaarstaat, dat is echt een feest.

Tom Dumoulin of Max Verstappen?
Max! (Sorry Tom...) Ons hele gezin is Formule 1-fan. Mijn man en zoon in eerste instantie voor Ferrari en dan toch zeker Max, ik gelijk voor Max. Een mooie combi trouwens: Max en Ferrari...

Welke bijzondere activiteit zou je willen doen?
Paragliden lijkt me zo gaaf... je overgeven aan de wind.

Europese stedentrip, welke stad?
Lissabon staat hoog op mijn lijst! 

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom? 
Een kijkje in de keuken van het vrouwenvoetbal (wat zijn we trots op onze Leeuwinnen) met Lieke Martens...hoe gaat het nou in die wereld, een training meebeleven, waar loopt zij tegenaan, wat geeft haar steeds weer die geweldige energie, hoe ziet zij de toekomst van het damesvoetbal.... ik hoop dat dit ooit lukt!

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...