Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Rob Huppertz
Enne...? 11 vragen aan Rob Huppertz

Enne...? 11 vragen aan Rob Huppertz

Rob Huppertz, directeur van GaiaZOO, de mooiste dierentuin van Nederland

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week aan het woord directeur Rob Huppertz van GaiaZOO.

Wat is je favoriete reisbestemming?
Ik heb al aardig wat werelddelen mogen verkennen, maar de laatste jaren blijven we met ons gezin binnen Europa, wat erg goed bevalt. Van Jersey tot Noorwegen en van Umbrië tot Bilbao, je hoeft niet in het vliegtuig te stappen om heel mooie bestemmingen te vinden.

Gympen of slippers?
Dan kies ik voor slippers, voor het échte zomergevoel.

Winkelstraat of bospad?
Alles behalve de winkelstraat 😉! Ik wandel dagelijks met onze hond en die heeft nogal wat jachtinstinct in zijn genen, dus het bos is veruit favoriet.

Welke bijzondere activiteit zou je willen doen?
Het is er nog steeds niet van gekomen om met een luchtballon te varen. Dat lijkt me wel wat, ondanks mijn hoogtevrees. Onze stichting Gaia Nature Fund steunt diverse natuurbeschermingsprojecten in onder meer Zimbabwe. Met deze mannen ‘het veld in voor onderzoek’ moet er zeker nog eens van komen. In Limburg zetten we onder meer hamsters en eikelmuizen uit. Dit is bijzonder om mee te maken en belangrijk voor onze biodiversiteit.

Wat is je favoriete museum?
Door mijn werk kom ik regelmatig in musea. GaiaZOO is lid van de Club van Elf, waarin de grootste dagattracties van Nederland zijn verenigd. In Amsterdam zijn het Rijks-, het Van Gogh en het Scheepvaarmuseum favoriet. Het Guggenheim in Bilbao zou ik ook iedereen aanraden. Museumplein Limburg en de HUB in Kerkrade zijn trouwens ook zéér de moeite waard vind ik…

Europese stedentrip, welke stad?
Deze zomer zijn we een aantal dagen in Marseille geweest. Dat was voor ons wel dé ontdekking van de laatste jaren: een spectaculaire ligging aan de Middellandse zee, een heerlijk klimaat en een fantastische mix van nieuw en oud. Aan eten geen gebrek: van traditionele bouillabaise tot hippe veggie-restaurants. Ook dáár ligt trouwens een spectaculair museum: Mucem.

Theater of muziekfestival?
Dat hangt van het aanbod af. Beiden hebben hun charme. Mijn laatste concert was vrij bijzonder: naar Kool & The Gang in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Samen met mijn moeder als verrassing, omdat ze het vroeger zulke vrolijke muziek vond. Die oude knakkers swingen trouwens nog steeds, al waren de moves iets trager en waren er wat meer kilo’s bijgekomen dan in the seventies...maar dat geldt voor mezelf ook haha.

Actieve of relax vakantie?
Actief: elke vakantie neem ik me voor om een aantal dagen weinig te doen, maar dat verveelt heel snel. Ik ga op vakantie om nieuwe dingen te ontdekken, niet om bruin te worden aan het zwembad of op het strand. Wintersport met onze hele familie is een traditie en elk jaar weer een feest.

Reizen waar ik van droom?
Bora Bora staat heel hoog op het verlanglijstje van droombestemmingen. Maar ook Costa Rica, Namibië, Antarctica en Tasmanië … I keep on dreaming!

Ontbijt op bed of sporten?
Dan ga ik zeker voor een rondje hardlopen met onze hond. Kerkrade heeft een verrassend groene en gevarieerde omgeving voor hardlopers. Voor mijn werk was ik dit voorjaar in New York, ’s ochtends een rondje Central Park was toch wel  ‘amáázing’, zoals ze daar zouden zeggen!

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom?
Een ronde met Max Verstappen in een F1 two-seater zou wel een ultieme beleving  zijn, al vrees ik dat dat direct ook de meest angstaanjagende ervaring uit mijn leven zou worden. Meer nog dan de bungyjump inclusief ‘head-dip’ die ik mezelf -met mijn hoogtevrees- ooit in Nieuw Zeeland heb aangedaan…

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...