Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Rob van de Wiel
Enne...? 11 vragen aan Rob van de Wiel

Enne...? 11 vragen aan Rob van de Wiel

Rob van de Wiel: 'TEFAF in het MECC: voor tien dagen verreweg het mooiste museum ter wereld'

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week aan het woord Rob van de Wiel, directeur MECC in Maastricht.

Ontbijt op bed of sporten?
Zeer zeker sporten, iedereen die mij een beetje kent weet dat dit hoog op mijn agenda staat, bovendien is dat gekruimel in bed niet helemaal mijn ding.

Gympen of slippers?
Beiden zijn een verademing op de schoenen onder een kostuum, daarnaast staan gympen en slippers voor mij symbool voor vrije tijd.

Wat is je favoriete museum?
Ik mag als directeur MECC Maastricht jaarlijks gastheer zijn van TEFAF, wat verreweg 10 dagen het mooiste museum ter wereld is, gezien de veelzijdigheid, kwaliteit en entourage.

Wat is je favoriete reisbestemming?
Ik ben nu een aantal keren voor een korte of wat langere periode in Amerika geweest en heb zelfs in New York de marathon gelopen. Steeds weer ben ik onder de indruk!

Reizen waar ik van droom?
Ik ben niet echt een dromer (-:

Europese stedentrip, welke stad?
Barcelona is een prachtige stad voor een stedentrip. Voor de stad en het strand, sport en ontspanning, kunst en cultuur maar vooral ook een hele goede keuken en super wijnen.

Theater of muziekfestival?
Muziekfestival meestal in combinatie met werk, maar daarnaast kan theater me echt een avondje kwaliteit en ontspanning brengen.

Camping of hotel?
Ik mag, gezien mijn woon-werk afstand, doordeweeks vaak in de prachtigste hotels van Maastricht verblijven, maar voor mijn vakantie is dat toch vaak een appartement, huisje of iets dergelijks.

André Rieu of Rowwen Hèze?
Hahaha dat hangt ervan af waar je het tegen afzet. Rowwen Héze voor een feestje, biertje en contact met Limburgse cultuur maar André Rieu is een wereldmerk! Wat een bewondering heb ik voor deze man. En met trots kan ik zeggen dat Rieu zijn kerstconcerten in zijn Home Town gaat geven.

Welke bijzondere activiteit zou je willen doen?
Ik zou me wel eens vrijwillig in willen zetten voor het Rode Kruis in een ontwikkelingsland.

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom?
Met architecte Francine Houben. Ik bewonder haar voor haar kracht en creativiteit. Als je dagelijks gepassioneerd werkt met als motto dat het altijd beter, anders en mooier kan. Over de hele wereld drukt zij een beetje de Limburgse stempel op prachtige architectonische projecten. Ik zou met haar in gesprek willen om haar passie / denkwijze op een project te kunnen volgen. Hoe zij van scratch tot realisatie een team meeneemt in haar overtuiging.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...