Skip to Content Skip to Index Page
Enne...? 11 vragen aan Vivianne Heijnen
Enne...? 11 vragen aan Vivianne Heijnen

Enne...? 11 vragen aan Vivianne Heijnen

Vivianne Heijnen: "wethouder zijn is geen beroep, maar een ambt".

Elke week laten we een bekende Limburger aan het woord over zijn/haar vrijetijdsbesteding. Deze week aan het woord Vivianne Heijnen, wethouder in Maastricht.

Gympen of slippers?
Nette gympen. Omdat ik veel loop en gympen dan wat praktischer zijn

Winkelstraat of bospad?
Winkelstraat! Ik ben een fervent shopper, ik winkel graag en veel. Liefst met oma of mijn moeder. Maar een wandeling door het Heuvelland of door de Oostenrijkse bergen vind ik ook schitterend.

Terras of shoppen?
Bij shoppen hoort ook een gezellig terrasje. Juist de combinatie maakt het leuk!

Bijzondere activiteit?
Ik geniet vooral van de kleine dingen. Op bezoek bij familie, uit eten met vrienden, tennissen bij Kimbria… En ik vind het nog steeds bijzonder dat ik wethouder mag zijn van de mooiste stad van het land.  

Favoriet museum?
Voor mij is dat de TEFAF. Een unieke schatkamer, die zich een keer per jaar opent in Maastricht. Ik vind het prachtig om al het moois te zien, de verhalen te horen achter de kunstwerken en te kijken naar de mensen die deze objecten komen bewonderen en misschien zelfs (kunnen) kopen.  

Reizen waar ik van droom?
Ik ben geen dromer, maar een doener. Voor mij dus geen bucketlist met exotische oorden. Ik ben al jaren fan van Oostenrijk en Italië. Prachtige landschappen, gastvrije mensen en heerlijk eten.

Camping of hotel?
Hotel. Als ik op vakantie ga, dan wil ik ook echt kunnen genieten en van alle gemakken voorzien zijn.

Europese stedentrip
Rome, een stad die alles heeft. Onvoorstelbaar veel historie, prachtige gebouwen en monumenten, genoeg zon en een uitmuntende keuken.

Theater of muziekfestival?
Theater, door het intieme karakter kan ik helemaal opgaan in een voorstelling. 

André Rieu of Rowwen Hèze?
Andre Rieu natuurlijk. Icoon van onze stad. Zowel privé als in functie ga ik er regelmatig naar toe. Hoewel het openingslied samen met de Koninklijke Harmonie Saint Cecile uit Eijsden altijd hetzelfde is, krijg ik er elke keer weer kippenvel van. Vanaf dat moment zit je direct weer in de sfeer.

Met welke bekende Limburger zou je een dagje uit willen, wat zou je dan gaan doen en waarom?
Met Enzo Kok. Eén van de grootste viooltalenten van Nederland. Ik zou meer willen weten, en horen, van zijn talent. En wat een gemeente of Provincie in zijn ogen kunnen doen om Limburgs talent te prikkelen, faciliteren of verder te helpen.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...