Skip to Content Skip to Index Page
Op bezoek in Ubachsberg
Op bezoek in Ubachsberg

Op bezoek in Ubachsberg

Op bezoek in Ubachsberg

In deze zomerserie belichten we elke week een leuk dorp of gezellige wijk uit de regio.
Deze week vertelt Michel Hamers, 29 jaar, over Ubachsberg; 
‘Je vindt hier veel rust en toch ben je ook weer snel in de stad’


Er wonen veel jonge gezinnen in Ubachsberg. Wat maakt het dorp aantrekkelijk?

„Ik denk dat vooral de ruime woningen in combinatie met de woningprijzen, die in verhouding met de omliggende dorpen zoals Voerendaal en Simpelveld vrij laag zijn, het dorp aantrekkelijk maken. En de ligging van het dorp. Je vindt in Ubachsberg veel rust en toch ben je ook weer snel in de stad of de winkels in de omliggende dorpen. Tenslotte is er een basisschool, die nog steeds groeit in omvang.”

Heeft het dorp een rijk verenigingsleven?

„Jazeker! Een schutterij, fanfare, voetbal, carnavalsverenigingen, boxing fitness… En in de zomer is er het Kindervakantiewerk. De verenigingen zijn actief en vormen echt een onderdeel van het dorp. Er is genoeg vertegenwoordigd, waardoor er iets te doen is voor jong en oud.”

Hoe kun je de zomer spenderen in het dorp?

„In de zomer is het leuk om te wandelen en te fietsen rondom het dorp. De wegen zijn rustig en er is veel natuur. De terrassen in het dorp zijn helaas schaars, maar met een leuke wandeling ben je snel genoeg bij een terras in een omliggend dorp. Ondertussen is de Lempkesmarkt uitgegroeid tot een gezellige traditie. Volgend jaar staat die weer op het zomerprogramma.” 

Hoe zou je Ubachsberg omschrijven?

„Klein, rustig en gezellig. Het gaat er niet om waar je woont, maar met wie je woont!”

Michel met dochter Daantje, na een wandeling vanaf het dorp naar het rustpunt en horecagelegenheid Haoverweëgs. 


Foto: Michel Hamers (Foto en tekst door Anneke Hoek)

Het landelijke Ubachsberg nodigt uit voor een uitgebreide wandeling of fietstocht. Maar ook voor de Bourgondiër is er het een en ander te beleven.

  • Wandelen en fietsen

Trek je wandelschoenen aan om een fiets- of wandeltocht te maken door het Limburgse Landschap. Vanaf Ubachsberg lopen er talrijke routes. Maak een rondje over de Vrouwenheide, fiets richting Voerendaal of wandel richting Simpelveld om vanaf daar verder het landschap in te trekken.

  •  Bernardushoeve

Op een lange zomeravond of warme middag is het goed vertoeven op het terras van de Bernardus Hoeve. Loop tijdens je tocht even binnen voor een lekker ijsje, of ga op het terras zitten en geniet onder het genot van een koffie, koud drankje of lunch van het uitzicht over het heuvellandschap.

  •  Hoaverweëgs

Nog zo’n fijne stop tijdens een wandeling of fietstocht. De naam zegt het al: Deze rustplaats ligt op de Bergseweg precies in het midden tussen Ubachsberg en Voerendaal.

  •  Wijngoed Fromberg

Breng een bezoek aan Wijngoed Fromberg, om rondgeleid te worden op de drie hectare grote wijngaard. Op dit stukje Fromberg worden eerlijke wijnen geproduceerd. Uiteraard is het bezoek niet compleet zonder een een wijnproeverij in het proeflokaal!

  • Restaurant de Leuf

Voor de fijnproevers: Boek een tafel bij het sterrenrestaurant de Leuf. Het restaurant is gevestigd in een oude vakboerderij, waar ook overnacht kan worden.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...