Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 10 oktober 2019
Popcornpanel 10 oktober 2019

Popcornpanel 10 oktober 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Joker

Een ijzingwekkende superheldenfilm

Naam: Vince Christiaans (30)
Woonplaats: Beek

„Een serieuze thriller over Batmans aartsvijand, geregisseerd door de man achter The Hangover klinkt gek, maar het resultaat valt niet te ontkennen. Joker is ijzingwekkend met een glansrol voor Joaquin Phoenix. De film toont hoe een verward persoon door een reeks tegenslagen wordt aangezet tot geweld. De vraag dringt zich op of de iconische schurk het juiste vehikel is voor zo’n verhaal. De Joker ziet zich als symbool voor de ‘kleine man’, maar krijgt hierop geen helder weerwoord. Zonder Batman of ander moreel tegenwicht doet de film een beroep op ons eigen vermogen om het kwaad te herkennen als we het zien.”

 

Joker

Een zenuwslopende tragedie die je aan het denken zet

Naam: Joost Staaks (29)
Woonplaats: Maasbree

Fenomenaal acteur Joaquin Phoenix speelt Arthur Fleck, een man die enkel tegenslagen meemaakt terwijl zijn leven en geestelijke gesteldheid donkere wendingen maken. Het verhaal volgt Fleck die langzaamaan transformeert naar het beruchte karakter. In plaats van het aanvankelijke medelijden voor Arthur verandert dat gevoel naar angst. Ongelofelijk hoe goed het acteerwerk en de regie (Todd Phillips) tonen hoe Fleck afdaalt in de waanzin. De film is een zenuwslopende realistische kijk op een samenleving met geweld dat grof wordt afgebeeld maar nooit verheerlijkt. Een tragedie die je aan het denken zet.

 

Downton Abbey

Bijzonder mooie film en een geweldig feest der herkenning

Naam: Denis Kurris (34)
Woonplaats: Maastricht

„Een geweldig feest der herkenning, maar ook losstaand heel goed te begrijpen. Alle elementen waar we zo van zijn gaan houden tijdens de zes op tv uitgezonden seizoenen komen terug, waarbij natuurlijk altijd de actrice Dame Maggie Smith opvalt in de rol van de cynische gravinweduwe Violet Crawley. Deze keer ontvangt de adellijke familie Crawley de koning en koningin van Engeland, maar het gaat ook om de drama’s en de humor die hierdoor ontstaan. Na de serie wilde ik nog geen afscheid nemen van de Crawleys, na de film wil ik helemaal weten hoe het deze familie is vergaan na de roaring twenties. Bijzonder mooie film.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...