Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 12 september 2019
Popcornpanel 12 september 2019

Popcornpanel 12 september 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Once upon a time... in Hollywood

Een zeldzame misser van een moderne grootmeester

Naam: Pieter Jaspers (30)
Woonplaats: Meijel

„Een uitgebluste acteur (DiCaprio) en zijn stuntman (Pitt) proberen beiden hun weg terug naar de top te vinden in het Hollywood van 1969. Regisseur Tarantino slaagt erin een tijdsbeeld krachtig neer te zetten en propere acteerprestaties te faciliteren. Hij faalt echter in het delen van een onderhoudend verhaal met een duidelijke richting. Er wordt verder krampachtig veel muziek in de film gepropt, die vervolgens meestal weer te snel wordt afgekapt. Ook van karakterontwikkeling is er nauwelijks sprake. Zelfs een klapper van een einde kan het geheel niet redden. Een zeldzame misser van een moderne grootmeester.”

 

Anna

Spannend als je van mix van een actiefilm en thriller houdt

Naam: Denis Kurris (34)
Woonplaats: Maastricht

„Anna leeft op de rand van de samenleving in het grauwe Moskou van de jaren tachtig wanneer ze de kans krijgt om als superspion te gaan werken voor de Russen. Daarnaast neemt ze ternauwernood ook een spionnenbaan aan bij de Amerikanen die ze eigenlijk moet bespioneren en vanaf dan wordt haar leven steeds moeilijker. Anna is gemaakt door de bekende Franse regisseur Luc Besson, maar dit wil nog niet per se zeggen dat je een meesterwerk gaat zien. Anna is spannend als je van de mix van een actiefilm en thriller houdt en de acteurs doen goed hun best. Tóch blijft de beste Besson-film The Fifth Element.”

 

Midsommar

Bizar negendaags volksfeest op het Zweedse platteland

Naam: Harry Schiffelers (58)
Woonplaats: Kerkrade

„Deze zomer is me het griezeldrama Midsommar van Ari Aster het meest bijgebleven. Vier jonge Amerikanen zijn op het idyllische Zweedse platteland getuige van een bizar negendaags volksfeest.

De film bouwt net als Asters Hereditary traag op met veel in- en uitzoomende shots, rare muziek en een grotesk einde. Doordat de kijker net als de hoofdrolspelers niet weet wat het volgende onderdeel van het macabere festival behelst, blijft de film spannend. Terwijl het eeuwenoude ritueel voor Zweden doodnormaal is. Het laatste halfuur is onvergetelijk, al kan ik me voorstellen dat er kijkers zijn die hier alsnog afhaken.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...