Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 13 juni 2019
Popcornpanel 13 juni 2019

Popcornpanel 13 juni 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

The Wild Pear Tree

Een tikje langdradig, maar desondanks een prachtige film

Naam Jons Klaessens
Leeftijd 19
Woonplaats Pey-Echt

„Voor de geduldige filmliefhebber die niet geïmponeerd is door een speeltijd van drie uur draait er The Wild Pear Tree, van de Turkse regisseur Nuri Bilge Ceylan. De film volgt Sinan, een aspirerende schrijver die na het halen van zijn diploma terugkeert naar zijn geboortedorp, een in zijn ogen bekrompen plek. Sinan veroordeelt zijn vader Idris’ gokprobleem, maar is de zoon zelf zonder schuld? Het prachtig gefilmde Turkse platteland vormt de achtergrond voor dit genuanceerde drama, vooral gedreven door fascinerende dialogen over religie, literatuur en verantwoordelijkheid. Een tikje langdradig, maar desondanks een prachtige film.”

 

Singel 39

Regisseur doet opzichtig zijn best eigentijds te zijn

Naam Harry Abrahams
Leeftijd 75
Woonplaats Venlo

„Hartchirurg Mo (Lies Visschedijk) heeft op haar veertigste een prachtige carrière, maar gelukkig is ze niet. De ware man ontbreekt. Dat zou de Haagse volksjongen Max (Waldemar Torenstra) kunnen worden, maar hij blijkt een homo met een partner. Langzaam zie je beiden naar elkaar toegroeien, maar tegelijk weet je: het kan niet. Deze band van de liefde die vriendschap heet, is het sterkste gedeelte van de film. Regisseur Frank Krom doet opzichtig zijn best eigentijds te zijn: euthanasie, reanimatie, co-ouderschap, Engels sprekende Nederlanders, het komt allemaal voorbij. Het happy end is te gemakkelijk, ook voor een feelgoodfilm. Drie sterren.” 

 

Ma

Deze groep scholieren doet niets liever dan alcohol tanken

Naam Mandy Frankenreiter
Leeftijd 27
Woonplaats Kerkrade

„De film Ma gaat over een groep middelbare scholieren in een Amerikaans dorp, die in het weekend niets liever doet dan veel alcohol tanken. Echter, dat gaat als minderjarigen nogal moeizaam, totdat de groep Su-Ann (Octavia Spencer) tegen het lijf loopt. Su-Ann is bereid drank voor de jongeren te kopen en biedt zelfs haar kelder aan om als hangplek te gebruiken.

De jongeren kunnen hun geluk niet op en feesten regelmatig samen met Su-Ann, beter bekend als Ma, door tot in de late uurtjes.

Al snel blijkt dat de jongeren te goed van vertrouwen zijn wanneer Ma van alles aan het bekokstoven is.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...