Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 14 februari 2019
Popcornpanel 14 februari 2019

Popcornpanel 14 februari 2019

Popcornpanel

 

Green Book

Film vol vlijmscherpe humor over pianist en chauffeur

Naam Pieter Jaspers
Leeftijd 29
Woonplaats Meijel

„Viggo Mortensen speelt overtuigend een Italiaans-Amerikaanse bouncer in de jaren zestig, die tijdelijk als chauffeur aan de slag gaat voor een Afro-Amerikaanse pianist (Mahershala Ali). De gebeurtenissen en ontmoetingen tijdens de tour die de pianist maakt door het diepe zuiden van de VS in de tijd van de rassenscheiding, geeft een schokkend tijdsbeeld. Maar waar de film (gebaseerd op een waargebeurd verhaal) om draait, is de groeiende band van respect en vriendschap tussen twee figuren uit compleet verschillende werelden. Bovendien is het een film vol vlijmscherpe humor, die je doet fronsen, bezinnen en schaterlachen tegelijk.”

 

Glass

Onsamenhangend geheel, zonde na goede eerdere delen

Naam Marc Vervuurt
Leeftijd 25
Woonplaats Venlo

„Een superheldenfilm waarin geprobeerd wordt mensen te overtuigen dat ze geen superkrachten hebben. Deze paradoxale uitspraak is opmerkelijk genoeg de kortst mogelijke samenvatting van Glass. In een psychiatrische instelling worden drie mensen die denken dat ze superkrachten hebben behandeld. Zijn ze gek of is er meer aan de hand? Dit derde deel van een trilogie van de hand van de beruchte M. Night Shyamalan (zijn films zijn óf verschrikkelijk óf geweldig, deze is een beetje van beide) blijft helaas een beetje een onsamenhangend geheel. Zonde na de zeer goed ontvangen eerdere delen van de trilogie, Unbreakable en Split.”

 

The Favourite

Spel is prima, maar het beeld is van beduidend lager niveau

Naam Harry Schiffelers
Leeftijd 57
Woonplaats Kerkrade

„Deze film van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos gaat over de strijd tussen twee hofdames om de gunst van de Engelse koningin Anne. Het spel van de actrices Colman, Weisz en Stone is prima. Zij zijn niet voor niks genomineerd voor een Oscar. De manier waarop het verhaal in beeld en ten gehore wordt gebracht, is van beduidend lager niveau. Het doet allemaal zeer gekunsteld aan, dat gebruik van visoogobjectief, die abrupte scène-overgangen en die irritante geluiden (muziek?) bij sommige scènes. De stijl is een slechte imitatie van die van Barry Lyndon, het meesterwerk van Stanley Kubrick. Nee, deze film is niet mijn favoriet (voor een Oscar).”

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...