Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 14 november 2019
Popcornpanel 14 november 2019

Popcornpanel 14 november 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Blinded by the light

Amusante film met serieus randje als ode aan The Boss

Naam: Harry Abrahams (76)
Woonplaats: Venlo

„Luton is een scheldwoord. Dat kan de zestienjarige Javed weten, hij woont daar in 1987 als zoon van traditioneel denkende Pakistaanse ouders, dus met een heel dominerende vader. Buiten de deur is het ook onaangenaam, want racistische pesterijen zijn aan de orde van de dag. Maar Javed beschikt over een groot talent: hij kan schrijven. De teksten en de muziek van Bruce Springsteen inspireren hem. Zijn songs worden gezongen en gespeeld in huis en op straat, wat de film van regisseur Gurinder Chadha een musicalachtig, luchtig karakter geeft. Een amusante film met een serieus randje, die tegelijk een ode aan The Boss is.”

 

The War of the Worlds

Oorlog der werelden lijkt op spannende schermutseling

Naam: Vince Christiaans (30)
Woonplaats: Beek

„Sinds H.G. Wells in 1897 zijn verhaal over een buitenaardse invasie publiceerde is The War of the Worlds populair. Sindsdien lieten onder anderen Orson Welles en Steven Spielberg zich inspireren voor hun hedendaagse bewerkingen. Nu doet de BBC dat. De miniserie van drie uur speelt in de periode waarin het boek verscheen. Toch wijkt deze behoorlijk af. Waar eerdere bewerkingen zich baseerden op de oorlogsspanningen uit hun tijd zoekt de serie zijn inspiratie in de abstractere klimaatdreiging. Helaas berooft het razende tempo de serie van zijn impact. Dit lijkt meer een spannende schermutseling.”

 

Doctor Sleep

Een prettige verrassing die de spanning erin weet te houden

Naam: Joost Staaks (29)
Woonplaats: Maasbree

„Ewan McGregor speelt Danny Torance, het jongetje met een driewieler en denkbeeldig vriendje uit filmklassieker The Shining. Nu is hij opgegroeid en probeert het meisje Abra te beschermen tegen een moordlustige groep die uit is op haar gave. De film is drastisch anders dan The Shining maar haalt bekende dingen terug op passende wijze. Dat is niet altijd nodig, maar het biedt visuele nostalgie en samenhang. De film heeft gelukkig veel nieuwe pakkende elementen. Doctor Sleep is een prettige verrassing die de spanning erin weet te houden met interessante karakters, toffe effecten en een nieuw meeslepend verhaal.” 

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...