Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 16 mei 2019
Popcornpanel 16 mei 2019

Popcornpanel 16 mei 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

They shall not grow old

Zij die terugkeerden hebben voor eeuwig slijk op hun ziel

Naam Ton van der Eerden
Leeftijd 69
Woonplaats Selfkant-Schalbruch (D)

„Vaak welde een traan op bij They shall not grow old. Dé documentaire over de Eerste Wereldoorlog. Peter Jackson restaureerde archiefbeelden. 17-jarige Britten verlangden naar avontuur, wilden hun land verdedigen en Duitsers mores leren. Bij de loopgraven zien we hen lachen, wassen, scheren, roken, drinken en sporten. Dan vallen de bommen, lopen loopgraven onder water, verwoest vorst hun voeten en zien ze uiteengereten kameraden. Ratten, kevers en vliegen vreten de lijken. Fluitsignaal: eruit, de Duitse mitrailleursnesten tegemoet! De soldaat die zijn kameraad uit diens lijden moet verlossen… Zij die terugkeerden hebben eeuwig slijk op hun ziel.”

 

Pet Sematary

Leve de creativiteit: alternatief einde aan horror Stephen King

Naam Bram van Os
Leeftijd 21
Woonplaats Roermond

Pet Sematary is de tweede verfilming van het gelijknamige boek uit 1983. Dit boek, van de veelgeprezen Stephen King, legt de basis voor de bovennatuurlijke horrorfilm. Echter is er door regisseurs Kevin Kölsch en Dennis Widmyer voor een totaal andere richting in de afloop gekozen. Een die duisterder en wreder is dan in het oorspronkelijke verhaal. Het valt te betwisten of dit de film goed doet, maar ik heb waardering voor deze aanpak. In plaats van hetzelfde relaas nogmaals te vertellen zetten Kölsch en Widmyer het verhaal naar hun hand. Deze aanpak verdient minimaal wat aandacht en dus een stukje in De Limburger. Leve de creativiteit.”

 

High Life

Deze film voelt amateuristisch en studentikoos aan

Naam Elian Bruijnesteijn
Leeftijd 23
Woonplaats Leuven (B)

„Regisseur Claire Denis is bekend van haar onconventionele en vaak controversiële films. High Life speelt zich af in een ruimteschip ver voorbij ons melkwegstelsel. Aan boord zitten criminelen die ervoor kozen hun straf hier uit te zitten, terwijl er tests worden uitgevoerd die te maken hebben met het menselijk reproductie­systeem. Het draait vooral om Monte (Robert Pattinson, die het echt goed doet) en de relatie met zijn dochter. Het idee is interessant, de uitvoering een enorme teleurstelling. Door slecht geschreven dialogen, raar gemonteerde sequensen en scènes puur om te shockeren voelt de film erg amateuristisch en studentikoos.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...