Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 18 april 2019
Popcornpanel 18 april 2019

Popcornpanel 18 april 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film.

 

Film ‘They shall not grow old’

Een prachtige geschiedenisles die de oorlog tastbaar maakt

Naam Vince Christiaans
Leeftijd 29
Woonplaats Beek

„Deze indrukwekkende documentaire van regisseur Peter Jackson brengt de ervaringen van Britse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog tot leven aan de hand van gerestaureerde beelden en interviews met ooggetuigen. They shall not grow old schetst een intiem beeld van de beproeving die zo’n tweehonderd Britse soldaten aan het front hebben doorstaan. Dit persoonlijke perspectief wordt steevast aangehouden, waardoor deze oorlog tastbaar wordt. Een conflict dat voor velen was verworden tot een zwart-wittafereel in korrelige en schokkerige camerabeelden springt van het scherm en valt weer te rijmen met onze realiteit. Bijzondere prestatie!”

 

Film ‘Dumbo’

Een crashlanding voor de vliegende olifant Dumbo

Naam Joost Staaks
Leeftijd 28
Woonplaats Maasbree

Dumbo, een live-action verfilming van de beroemde tekenfilm, komt tot leven door de regie van befaamd regisseur Tim Burton die zijn unieke visuele stijl weer meebrengt. Ik heb het origineel nooit gezien en heb dus geen voorliefde voor deze film. Helaas is de liefde ook niet ontstaan tijdens het bekijken. Dumbo adopteert tekenfilmlogica maar blijft zichzelf bloedserieus nemen ondanks een vreemd uitziende rondvliegende babyolifant. Het is lastig om mee te leven met karakters die afgeschilderd worden als serieuze karikaturen van cliché personages. Het verhaal is ontzettend voorspelbaar. Dumbo is een crashlanding voor deze vliegende olifant.”

 

Film ‘Shazam’

Deze film is niet best: het zal D.C. Comics een zorg zijn

Naam Denis Kurris
Leeftijd 33
Woonplaats Maastricht

Shazam is een leuk tussendoortje voor de kids onder ons, maar deze film haalt nergens het niveau van de betere D.C. Comics-films, zoals Wonder Woman en Aquaman. Een joch met een moeilijke jeugd verandert in een volwassen superheld wanneer hij het woord Shazam zegt, en dat is dan ook meteen het hele verhaal van deze film. Volgens de critici is deze film oprecht grappig, maar die scènes zijn dan blijkbaar aan me voorbijgegaan. De humor was vooral voor kinderen leuk. Nee, deze film is niet best, maar het zal D.C. Comics een zorg zijn, want sinds zijn verschijnen staat Shazam steevast op nummer één in de internationale box-office.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...