Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 19 september 2019
Popcornpanel 19 september 2019

Popcornpanel 19 september 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

A rainy day in New York

Volop glimlachen bij dit relationeel stuntelend zootje

Naam: Ton van der Eerden (70)
Woonplaats: Selfkant-Schalbruch (D)

„De film gaat over liefde tussen Ashleigh – journaliste in opleiding – en Gatsby, student die liever gokt. Hij wil niet naar het feest van zijn dominante moeder, met egotrippende betweters. Ze brengen liever een dagje zoet in New York. Gauw een interview met een regisseur. Gatsby wacht even en ontmoet de mooie Chan. Er volgen gebeurtenissen, misverstanden en spitsvondige dialogen, zo typerend voor Allen. Ik moest volop glimlachen bij dit relationeel stuntelend zootje. Warm gekleurde beelden van hotels, gokruimtes, parken en regenrijke straten, verrijkt met sfeervolle liedjes. Genietbare 50ste film van Allen.”

 

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Zelden zijn films zó dom, maar ik heb me wel geamuseerd

Naam: Jons Klaessens (19)
Woonplaats: Pey-Echt

„Hobbs (Dwayne Johnson) en Shaw (Jason Statham), bekend van de The Fast and the Furious­series, slaan met tegenzin de handen ineen in deze spin-off film. Het verhaal (cliché-actieplot #32) draait om een programmeerbaar virus dat zich bevindt in Shaws taaie zus Hattie (Vanessa Kirby) of iets dergelijks achterlijks. Het komt erop neer dat Hobbs, Shaw en Hattie de wereld gaan redden met vuisten en explosies. De actie is middelmatig, de humor geforceerd, en de kostuums zijn ietwat vrouwonvriendelijk, maar het valt wel te kijken als je brein uitstaat. Zelden zijn films zó dom, maar ik heb me wel geamuseerd.”

 

It: Chapter Two

Langdradig, maar wel een film die je gezien moet hebben

Naam: Mandy Frankenreiter (27)
Woonplaats: Kerkrade

It: Chapter Two is met een speelduur van bijna drie uur een langdradige film, maar toch eentje die je gezien moet hebben. De film is een mooi en logisch vervolg op het eerste deel, waarbij de bekende personages dan ook terugkeren op het witte doek. Op Mike na hebben alle personages, na de gebeurtenissen met de clown Pennywise, het dorpje Derry verlaten. Zevenentwintig jaar later neemt Mike contact met hen op, omdat het dorp opnieuw geteisterd wordt door deze moordlustige clown. De jeugdvrienden besluiten om terug te komen en voor eens en voor altijd af te rekenen met Pennywise.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...