Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 2 mei 2019
Popcornpanel 2 mei 2019

Popcornpanel 2 mei 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film


Film
‘Green Book’

Gênant moment in de geschiedenis van de Oscars

Naam Jons Klaessens
Leeftijd 19
Woonplaats Pey-Echt

„Omdat hij om de een of andere reden nog steeds in de bios te zien is, zullen we het maar eens over Green Book hebben. Veruit een van de slechtste films die een Oscar voor Beste Film heeft binnengehaald. Green Book vertelt niét het verhaal van de legendarische afro-Amerikaanse pianist Donald Shirley, maar het „waargebeurde” verhaal van Shirley’s chauffeur Tony. Bestempeld door de familie van Shirley als een ‘symfonie van leugens’, Green Book is een middelmatige en nietszeggende film, tergend voorspelbaar, emotioneel manipulatief en vol overduidelijke observaties en afgezaagde grappen. Een gênant moment in de geschiedenis van de Oscars.”


Film
‘Le Grand Bain’

Ondanks cliché-verhaal mooie film over mannen in crisis

Naam Annelies Vossen
Leeftijd 70
Woonplaats Maastricht

„Een werkloze, depressieve man sluit zich een beetje halfslachtig aan bij een paar synchroonzwemmers. Die hebben allemaal hun eigen problemen, inclusief de begeleidster, en doen eigenlijk maar wat. Gaandeweg, in de sauna en aan de bar, leren ze elkaar beter kennen zonder dat hun leven echt verbetert. Totdat er een andere begeleidster komt, die hen tot grootse (en volstrekt ongeloofwaardige!) prestaties opzweept. Je kunt zeker kritiek hebben op de vorm van de film, maar er valt veel te lachen. Het gaat ook echt wel ergens over, namelijk het vinden van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Voor een heerlijk ontspannen avondje uit is dit een prima film!”


Film
‘Le Jeu’

Spanning stijgt wanneer blijkt dat niet iedereen onschuldig is

Naam Mandy Frankenreiter
Leeftijd 27
Woonplaats Kerkrade

Le Jeu is een verrassend goede film die tevens ook heel herkenbaar is voor de tijd waar we nu in leven. Deze film gaat over een groep vrienden die bij elkaar komt voor een gezellig etentje.

Wat start als een leuke avond met goed eten, veel wijn en gezelligheid, loopt snel uit op een discussie als de betrouwbaarheid van de koppels in twijfel wordt getrokken. Om te bewijzen dat ze niets te verbergen hebben, spelen ze een spel. Iedereen legt zijn of haar telefoon in het midden op tafel en alles wat er binnenkomt moet hardop worden voorgelezen en beantwoord. De spanning stijgt wanneer blijkt dat niet iedereen onschuldig is!

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...