Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 20 juni 2019
Popcornpanel 20 juni 2019

Popcornpanel 20 juni 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Three Identical Strangers

Een verbijsterende documentaire over een drieling

Naam Ton van der Eerden
Leeftijd 69
Woonplaats Selfkant-Schalbruch (D)

„Een verwerpelijk wetenschappelijk experiment vormt de basis voor een verbijsterende docu: Three Identical Strangers. Een tienermoeder beviel in 1961 van een drieling. De kinderen werden na een halfjaar weggehaald bij hun moeder en in drie families geplaatst. De pleegouders, geselecteerd op sociale klasse (!), wisten niets van de situatie. Na negentien jaar wordt de drieling per toeval herenigd en gaat samenwonen. De drie zijn gewilde gasten in talkshows. Ze willen hun verleden onderzoeken en stuiten op een geheimzinnige organisatie. De docu krijgt een horrorscenario. Het wordt alsmaar droeviger: voor de drieling en voor de kijker.”

 

Domino

Regisseur Brian De Palma lijkt zijn beste tijd gehad te hebben

Naam Bram van Os
Leeftijd 21
Woonplaats Roermond

Domino (met Nikolaj Coster-Waldau, Carice van Houten en Guy Pearce) wordt beschreven als een kat-en-muisspel tussen de CIA, een agent en een moordenaar. Hierdoor ging ik de film in met de verwachting opgejaagd te zullen worden, of de drang te hebben iemand te snel af te willen zijn. Helaas, geen van beide gevoelens ondervind je bij het kijken van de film. De schoonheden van deze thriller zou je meer moeten zoeken in zijn onbeholpenheid en onbegrepenheid, want dat is wat het is: een doorsnee film die nogal amateuristisch oogt. Regisseur Brian De Palma (bekend van onder andere Mission: Impossible) lijkt zijn beste tijd gehad te hebben.”

 

Aladdin

Blij verrast door de remake van Disneyklassieker ‘Aladdin’

Naam Elian Bruijnesteijn
Leeftijd 23
Woonplaats Leuven (B)

„Zoals velen klaag ik met plezier over de remakes van Disneyfilms. Vaak overbodig, niet erg goed, inspelend op nostalgie en meestal cash grabs. Toch zit ik, zoals velen, met popcorn in de bioscoop als de films uitkomen. Met de competente Guy Ritchie als regisseur, wiens stijl echter totaal niet bij Disney past, verwachtte ik erg weinig van Aladdin. Toch was ik blij verrast. De film heeft geen diepgang en ik twijfel nog over Guy Ritchie, maar ik heb met plezier de volle twee uur uitgekeken. Grotendeels door Will Smith die erg charismatisch is en toch goed gecast bleek. Met de catchy nummers vormt dit een leuke kinderfilm, ideaal om met het gezin naar toe te gaan.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...