Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 21 januari 2019
Popcornpanel 21 januari 2019

Popcornpanel 21 januari 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film...

 

Mary Poppins Returns

Te weinig verhaal, te weinig magie en te veel liedjes

Naam Denis Kurris
Leeftijd 33
Woonplaats Maastricht

„De film Mary Poppins Returns stelt helaas teleur, want er is te weinig verhaal, te weinig magie, er zijn te weinig sympathieke karakters, de film heeft te veel liedjes en die zijn totaal niet pakkend. Om nog maar te zwijgen van de ellenlange duur van deze film, maar liefst twee uur en tien minuten! Het acteerwerk is tenenkrommend en voelt aan als een aflevering van Full House in de jaren negentig. Het enige wat hier wel werkt is actrice Emily Blunt in de titelrol van Mary Poppins. Ook is het lastig te bepalen, door alle zojuist genoemde minpunten, voor welke leeftijd deze film eigenlijk bedoeld is. Laten we maar hopen dat dit de laatste keer is dat Mary Poppins terugkeert...”

 

The Favourite

Een hilarische zwarte tragikomedie over The Queen

Naam Jons Klaessens
Leeftijd 19
Woonplaats Pey-Echt

„De Engelse queen Anne (briljant gespeeld door Olivia Colman), is zowel geestelijk als lichamelijk ziek, en totaal ongeschikt om een land te regeren. Haar twee bediendes (Rachel Weisz en Emma Stone) strijden om de gunst van de vorstin, om zo politieke macht te verwerven. The Favourite is een hilarische zwarte tragikomedie, prachtig opgenomen, gespeeld en geregisseerd. In essentie is het een verhaal over de kleinzerige en egoïstische elite, die we kunnen uitlachen om hun kinderachtige gedrag. Totdat we beseffen dat dit soort mensen over ons regeerden, en dat nog steeds doen. Ik denk dat we queen Anne in veel hedendaagse leiders kunnen herkennen.”

 

The Favourite

Tragikomisch en vilein verhaal over macht aan het hof

Naam Annelies Vossen
Leeftijd 69
Woonplaats Maastricht

„Dit onorthodoxe kostuumdrama gaat over de wat kinderlijke Engelse koningin Anne, die leefde rond 1714. Zwaar getraumatiseerd door een aantal miskramen is ze niet direct het toonbeeld van stabiliteit. Daar maken twee vrouwen flink misbruik van. Het thema is macht en manipulatie. De grappige momenten compenseren enigszins de venijnige toon van de film, maar het is duidelijk dat iedereen in dit web gevangen zit. Uitstekend acteerwerk, schitterende kostuums en nadrukkelijk aanwezige muziek. Veel scènes zijn –heel apart – gefilmd met een fish-eye lens, waardoor de beelden vervormen en strak ingeklemd worden. Net als de mensen.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...