Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 21 maart 2019
Popcornpanel 21 maart 2019

Popcornpanel 21 maart 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film...

 

Bates Motel

Blijven moorden vanwege een ongezond innige band met ma

Naam Harry Schiffelers
Leeftijd 58
Woonplaats Kerkrade

„Het boek Psycho (1959) van Robert Bloch werd in 1960 op onovertroffen wijze verfilmd door Alfred Hitchcock. Hoofdpersoon is moteleigenaar Norman Bates, die moorden pleegt waartoe hij in zijn fantasie wordt aangezet door zijn moeder. In de serie Bates Motel (Netflix, vijf seizoenen) zien wij hoe het zover met Norman is kunnen komen. Vooral de ongezond innige band met zijn moeder Norma komt uitvoerig aan bod.

De serie wijkt af van het boek en de film, maar het verhaal is er niet minder spannend om. En het spel van Freddie Highmore (Norman) en Vera Farmiga (Norma) is voortreffelijk. Ik heb genoten van dit familiedrama.”

 

The Favourite

‘The Favourite’ is een ruwe, bij tijd en wijle hilarische film

Naam Pieter Jaspers
Leeftijd 29
Woonplaats Meijel

„Tal van films tonen het leven aan het hof in de vroegmoderne tijd. Ze etaleren de pracht en praal, de statigheid, en de absolute macht van de vorsten en vorstinnen. Regisseur Yorgos Lanthimos kiest ervoor om je in The Favourite de broosheid, de alom aanwezige corruptie, het opportunisme, de viezigheid en de lachwekkendheid van de hofcultuur te onthullen. Olivia Colman speelt met verve (met een Oscar bekroond) haar vertolking van een labiele, hoogst beïnvloedbare koningin Anne. Rachel Weisz en Emma Stone bekonkelen plannetjes om beiden haar gunst te winnen en behouden. Een ruwe, bij tijd en wijle hilarische film.”

 

Captain Marvel

Leuk en belangrijk dat een vrouw nu de hoofdrol speelt

Naam Marc Vervuurt
Leeftijd 25
Woonplaats Venlo

„In deze film van Marvel wordt het universum letterlijk en figuurlijk vergroot. Waar in het verleden vooral mannelijke superhelden de aarde beschermen, trekt hier een superheldin de ruimte in. Carol Danvers vecht als soldate van het Kree-keizerrijk tegen de van gedaante wisselende Skrulls. Terwijl zij haar geheugen probeert terug te krijgen, verandert een goed/kwaad-wereld in eentje met vele grijstinten. Zoals altijd staat een Marvel-film garant voor veel visueel/auditief spektakel, al fungeert deze voornamelijk als opstapje naar Avengers: Endgame. Verder is het leuk (en belangrijk!) dat een vrouw de hoofdrol heeft in een Marvel-film.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...