Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 21 november 2019
Popcornpanel 21 november 2019

Popcornpanel 21 november 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Terminator: Dark Fate

Uitgesponnen actiescènes die je de adem benemen

Naam: Harry Schiffelers (58)
Woonplaats: Kerkrade

„Dit zesde deel in de sf-actiefilmserie over de verbeten strijd tussen mens en tijdreizende machine, sluit aan op deel 2, Judgment Day uit 1991. Dat is niet zo vreemd, want James Cameron heeft bij de totstandkoming van beide delen een flinke vinger in de pap gehad.

Dark Fate biedt meer van hetzelfde qua verhaalopbouw, soort locaties en zelfs enkele personages uit deel twee keren terug. Dat neemt niet weg dat ik, als liefhebber van het genre, heb genoten van de breed uitgesponnen actiescènes die zo goed zijn geproduceerd, dat ze je de adem benemen. Van mij mag de serie nog een tijdje doorgaan: I’ll be back.”

 

Midway

Oorlogsfilm Midway is Amerikaanse borstklopperij

Naam: Pieter Jaspers (30)
Woonplaats: Meijel

„Roland Emmerich, ongekroond keizer van de spektakelfilm, probeert een objectief beeld neer te zetten rondom de slag bij Midway tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Japanse kant van het verhaal wordt ondergesneeuwd door de Amerikaanse vlaggen en ouderwetse heldenverhalen die de Hollywood-oorlogsfilm typeren. Deze hertaling van een film uit 1976 ziet er aardig uit, maar probeert teveel verhaal te proppen in twee uur en een kwartier. De acteurs doen hun best met het clichématige script. Uiteindelijk is het geheel weinig meeslepend. Deze Amerikaanse borstklopperij kun je overslaan.”

 

Doctor Sleep

Doctor Sleep weet op momenten te vermaken

Naam: Denis Kurris (34)
Woonplaats: Maastricht

„De film The Shining uit 1980 was een instant classic en jaagt mensen nog steeds de stuipen op het lijf. Doctor Sleep vertelt het verhaal van de inmiddels volwassen Danny Torrance, de zoon van schrijver Jack die in het bezeten Overlook Hotel in The Shining volledig door het lint ging. Danny heeft speciale gaven, maar komt er gaandeweg ook achter dat er anderen zijn zoals hij, die hem niet gunstig gezind zijn. Toegegeven, Doctor Sleep is niet zoals The Shining, zowel het boek als de film niet, maar Doctor Sleep weet op bepaalde momenten wel te vermaken, ondanks zijn lange speelduur van tweeënhalf uur.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...